Annonce
Kerteminde

Yvonne Bæk Rasmussen: - Jeg håber, folk vil møde op i retten for at støtte mig

Yvonne Bæk Rasmussen ved siden af borgmester Hans Luunbjerg, da hun i 2017 hædret for at sikre både Danmarksmesterskab, Nordisk Mesterskab og Europamesterskab i boksning. Foto: Kim Rune
Yvonne Bæk Rasmussen håber, borgerne vil møde op i retten 17. juni og støtte op om retten til at udtale sig frit.

Kerteminde: - Jeg håber, folk vil møde op i retten for at støtte mig og støtte op om, at man som udsat borger har mulighed for at udtale sig, og ikke skal være bange for at komme til at sige noget, som man kan blive anklaget for efterfølgende, siger Yvonne Bæk Rasmussen, der er tiltalt for at have skrevet et krænkende facebookopslag om tidligere skolechef Dorte Dabelsteen.

I facebookopslaget, der siden er blevet fjernet, anklagede Yvonne Rasmussen blandt andet Dorte Dabelsteen for at have forvoldt skade på kommunens borgere.

Yvonne Bæk Rasmussen har selv en søn, der lider af den sjældne muskelsygdom Pompes. Igennem flere år har hun kæmpet med Kerteminde Kommune for at få den rette behandling til sin søn. Derfor skrev hun i december sidste år opslaget i ren frustration over, at Dorte Dabelsteen fik en lille million kroner, da hun gik på efterløn.

- Man skal have lov til at fortælle, at man føler sig uretfærdigt behandlet, eller at man kæmper nogle kampe, der er så voldsomme, at det er svært at have en hverdag - også selvom man er i sine følelsers vold, siger Yvonne Rasmussen.

Annonce

Regner med at blive frikendt

Efter hun er blevet politianmeldt af Kerteminde Kommune, har Yvonne Rasmussen fået adskillige henvendelser fra borgere, der mener, de har været udsat for en uretfærdig behandling af Kerteminde Kommune.

- Folk har ringet og skrevet til mig: "Er du klar over, hvor vigtig den her sag er for alle borgere, der får at vide, at de ikke må sige noget nogen steder, forklarer Yvonne Bæk Rasmussen, der ser sagen som en kamp for ytringsfriheden.

Om facebookopslaget er omfattet af ytringsfriheden, eller det er chikane af Dorte Dabelsteen, afgør Retten i Odense 17. juni, hvor Yvonne Rasmussen håber, hendes støtter vil møde op.

- Kerteminde Kommune er hård på det sociale område, og det er børnene og skolerne, de rammer. Og det er ikke alle forældre, der har kræfter til at stå frem og kæmpe, fordi de føler sig truet af systemet, fortæller Yvonne Bæk Rasmussen, der regner med, at hun bliver frikendt i retten.

- Ellers får Kerteminde Kommune, da rigtig travlt med alle dem, de skal anmelde på facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce