Annonce
Kerteminde

Yvonne Bæk Rasmussen: - Jeg håber, folk vil møde op i retten for at støtte mig

Yvonne Bæk Rasmussen ved siden af borgmester Hans Luunbjerg, da hun i 2017 hædret for at sikre både Danmarksmesterskab, Nordisk Mesterskab og Europamesterskab i boksning. Foto: Kim Rune
Yvonne Bæk Rasmussen håber, borgerne vil møde op i retten 17. juni og støtte op om retten til at udtale sig frit.
Annonce

Kerteminde: - Jeg håber, folk vil møde op i retten for at støtte mig og støtte op om, at man som udsat borger har mulighed for at udtale sig, og ikke skal være bange for at komme til at sige noget, som man kan blive anklaget for efterfølgende, siger Yvonne Bæk Rasmussen, der er tiltalt for at have skrevet et krænkende facebookopslag om tidligere skolechef Dorte Dabelsteen.

I facebookopslaget, der siden er blevet fjernet, anklagede Yvonne Rasmussen blandt andet Dorte Dabelsteen for at have forvoldt skade på kommunens borgere.

Yvonne Bæk Rasmussen har selv en søn, der lider af den sjældne muskelsygdom Pompes. Igennem flere år har hun kæmpet med Kerteminde Kommune for at få den rette behandling til sin søn. Derfor skrev hun i december sidste år opslaget i ren frustration over, at Dorte Dabelsteen fik en lille million kroner, da hun gik på efterløn.

- Man skal have lov til at fortælle, at man føler sig uretfærdigt behandlet, eller at man kæmper nogle kampe, der er så voldsomme, at det er svært at have en hverdag - også selvom man er i sine følelsers vold, siger Yvonne Rasmussen.

Annonce

Regner med at blive frikendt

Efter hun er blevet politianmeldt af Kerteminde Kommune, har Yvonne Rasmussen fået adskillige henvendelser fra borgere, der mener, de har været udsat for en uretfærdig behandling af Kerteminde Kommune.

- Folk har ringet og skrevet til mig: "Er du klar over, hvor vigtig den her sag er for alle borgere, der får at vide, at de ikke må sige noget nogen steder, forklarer Yvonne Bæk Rasmussen, der ser sagen som en kamp for ytringsfriheden.

Om facebookopslaget er omfattet af ytringsfriheden, eller det er chikane af Dorte Dabelsteen, afgør Retten i Odense 17. juni, hvor Yvonne Rasmussen håber, hendes støtter vil møde op.

- Kerteminde Kommune er hård på det sociale område, og det er børnene og skolerne, de rammer. Og det er ikke alle forældre, der har kræfter til at stå frem og kæmpe, fordi de føler sig truet af systemet, fortæller Yvonne Bæk Rasmussen, der regner med, at hun bliver frikendt i retten.

- Ellers får Kerteminde Kommune, da rigtig travlt med alle dem, de skal anmelde på facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce