Annonce
forside

Yummy, yummy Munkebo Kro

Masser af velsmag med jomfruhummerhaler i croustillant, men den lækre råvare fortoner sig lidt i den forarbejdede ret med bisque og brunet smør. Kim Lundvaldt og medarbejderne i køkkenet lægger et stort arbejde i de detaljerede retter.

Velsmagen er i højsædet på det nye Munkebo Kro. Læs anmeldelsen af spisestedet i Fyens Stiftstidende i dag.

Annonce

Restauranter er ikke forskellige fra huse. De er en tom skal, som mennesker fylder med liv, oplevelser og i bedste fald sjæl, og et nyt makkerpar har taget fat på opgaven på Munkebo Kro.

De to nye - Kim Lundvaldt og Johanne Hyldal - fokuserer på gode råvarer, godt håndværk og et mere fleksibelt menukort med en stribe små retter til 120 kroner, og de skal såmænd nok løse opgaven.

Glassene lyser op som stjerner på en stille torsdag aften med otte gæster, tjeneren har haft rigelig tid til at pudse dem, men ”lørdagene er godt fyldt op”, fortæller han et hold stamgæster fra Thomas Pasfalls tid. De fleste vælger som jeg pakkeløsningen ”En aften på Munkebo Kro”, mens min medspiser plukker fem retter fra kortet. Pakkeløsningen er kokkens fem valg fra menukortets retter pakket ind i snacks/velkomstdrinks og kaffe/petitfours til favorable 995 kroner - og min medspiser er med på en gratis omgang, da hun til slut også får del i de delikate petitfours som chokoladebrud og te-macarons ...

Munkebo Kro har fået ny ejer. Priserne er sænket, men kvaliteten er stadig i top.
Annonce

Prægtig pighvar

Min første ret er jomfruhummer i sprød skal med jordskok i variation og hummerbisque, som køkkenchefen hælder i den dybe tallerken ved bordet. Her er velsmag i harmoni med fadlagret bourgogne fra Pernand-Vergelesse, som med sin dybde og røg i næsen bliver aftenens bedste glas. Jeg savner salt med jordskokkerne, kuglerne er kogt lidt ud (og det er fatalt med denne rodfrugt), og den delikate jomfruhummer fortoner sig i den lidt tunge, ikke helt sprøde indpakning.

Min medspiser får kongekrabbe i variation fra det rene kød til rilette smukt toppet med baerii-kaviar til en lidt anonym hvid toscaner.

Min næste ret har masser af velsmag og salt fra soya og ingefærsaucen, som den ristede sandart ligger på. Blade af rosenkål er piftet op med knasende sødme fra granatæble, mens kikærterne ikke føjer meget til retten.

Næste ret rammer til gengæld rent med ristet pighvar fra Faaborg med tynde strimler og helt sprød skorzonerrod. Fileten er hårdt ristet, men saftig og fyldig, rodchipsene knasende elegante, og bunden af spinat, rødvinssauce og kørvelsmør er et leje af velsmag - det, som nogle anmeldere betegner som yummy.

Munkebo Kros ny værtspar Johanne Hyldal og Kim Lundvaldt.
Annonce

Efteråret på tallerkenen

Über-yummy er min medspisers hovedret med svinekæbe med smørmør konsistens, dyb umami-smag, og det samme gælder min hovedret: Fasanbryst stegt på skroget med flødefed sauce, tyttebær, intens selleri (saltbagt), kastanjer med bid foruden svampe. Det er en ret med nuancer så harmoniske som en efterårsklædt skov.

Jeg får en flot, frugtdreven Lalama 2008 fra Ribera Sacre i Spanien, som er lidt mere saftig end medspiserens fadprægede og tørre rødvin fra Bodegas Conde i Ribera del Duero. Det er sjovere vin end den østrigske vin på druen zweigelt, som fulgte min pighvar. Frisk valg med rødvin til stegt fisk, men synd at sammenligne den østrigske drue med pinot noir, når den har mere frugt end syre.

Vi deler os på desserterne, og i pakkeløsningen får jeg den eksotiske dessert med kokosiscreme, passionsfrugtganache, mens medspiseren får den smukkeste med store, tørrede papirstynde skiver af granny smith-æble.

Munkebo Kro er ikke længere Thomas Pasfall, en yngre generation er trådt til med en mindre ekstravagant og mere fleksibel stil med striben af retter til 120 kroner. Man skal op på tre retter for at blive mæt, fire for mandfolk, og Kim Lundvaldt er godt skolet fra sin tid på Steensgaard Herregårdspension og Broholm Slot.

Andre udmærkede restauranter har pakkeløsninger i lejet omkring 1000 kroner, og her mangler Munkebo Kro endnu skarphed i detalje og fokus for at være med - glæden ved håndværket kan undertiden skygge for de pæne råvarer. Men næste gang kan det sagtens blive til mere end fire nydelige stjerner, som debutanterne ved Kertinge Nor får efter halvanden måned på kroen.

Munkebo Kro har fået ny ejer. Priserne er sænket, men kvaliteten er stadig i top.
Munkebo Kro har fået ny ejer. Priserne er sænket, men kvaliteten er stadig i top.
Munkebo Kro har fået ny ejer. Priserne er sænket, men kvaliteten er stadig i top.
Munkebo Kro har fået ny ejer. Priserne er sænket, men kvaliteten er stadig i top.
Munkebo Kro har fået ny ejer. Priserne er sænket, men kvaliteten er stadig i top.
Munkebo Kro har fået ny ejer. Priserne er sænket, men kvaliteten er stadig i top.
Munkebo Kro har fået ny ejer. Priserne er sænket, men kvaliteten er stadig i top.
Munkebo Kro har fået ny ejer. Priserne er sænket, men kvaliteten er stadig i top.
Munkebo Kro har fået ny ejer. Priserne er sænket, men kvaliteten er stadig i top.
Munkebo Kro har fået ny ejer. Priserne er sænket, men kvaliteten er stadig i top.
Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce