Annonce
Erhverv

Yoyo del af robotklyngen: Fynsk fragtekspert flytter fynske robotter globalt

Kasper Andersen, direktør i Yoyo Global Freight, som nu udvider med et 4000 kvadratmeter stort lager i Tietgenbyen. Arkivfoto: Jakob Haugaard Christiansen
Yoyo Global Freight har udvidet samarbejdet med den globale lokale robotsucces Universal Robots og flere andre fynske robotnavne er også kunder. Nu udvider Yoyo med en 4000 kvadratmeter ny hal, som bliver fremover bliver lager for Universal Robots, før de fynske robotarme sendes ud til kunder globalt.

De har løftet resultatet med 125 procent i år alene og lægger allerede nu arm med langt større spillere i markedet, men ambitionerne er større hos den fynske fragtvirksomhed Yoyo Global Freight i Tietgenbyen.

Den 10 år gamle virksomhed bor i sit eget domicil i erhvervsområdet og er netop gået i gang med at bygge ud, så der i marts næste år står 4000 kvadratmeter mere lager på grunden.

Det er ikke mindst samarbejdet med nogle af de toneangivende og mest profilerede fynske robotvirksomheder, der har gjort det nødvendigt at bygge ud, fortæller adm. direktør Kasper Andersen over en mobiltelefon.

- Vi har netop udvidet vores samarbejde med Universal Robots, og vi arbejder på at udvide vores samarbejde med både Mobile Industrial Robot og Onrobot også. Vi har samarbejdet med dem fra de var mindre, og det er selvfølgelig et stærkt signal til omverdenen, når vi kan fastholde dem som kunder, efterhånden som de vokser sig store på det globale marked, siger han.

Annonce

Lilleput fylder 10 år

Yoyo blev stiftet af Launy S. Kristensen i en kælder for et årtid siden. Kort tid efter kom Kasper Andersen til. De to havde været kollegaer hos en større dansk fragtvirksomhed, men mente der var basis for at etablere et mindre firma med stærkt fokus på personlig service som det afgørende våben. Siden da har væksten blot været en opadgående kurve og firmaet tæller i dag fem kontorer i Aalborg, Odense og København samt i New York og Stavanger og Oslo i Norge. En stribe på seks gazellepriser er yderligere bevis for firmaets vokseværk.

Tidligere i år kunne firmaet præsentere en fremgang på bundlinjen på 125 procent fra 3,7 milioner kroner til 8,3 millioner kroner i det seneste regnskab. Kasper Andersen vil ikke sætte tal på investeringen i de nye mange kvadratmeter lager, men han fortæller gerne, hvad den ekstra plads bl.a. skal bruges til.

- Vi bliver lager for Universal Robots og kommer til at stå for at sende deres produkter ud til kunderne, når de har solgt dem. På den måde kan de fokusere på de ting, de er gode til, nemlig at udvikle, producere og sælge deres produkter. Så overtager vi derfra og står for al logistikken, siger Kasper Andersen.

Det gjorde Yoyo Global Freight allerede i forvejen, men nu er samarbejdet udvidet, så Universal Robots reelt set flytter sit lager af færdige robotarme fra produktionen på Energivej til Tietgenbyen.

- Vi bliver en del af deres værdikæde, når vi går ind og bliver lager og fragtfirma samtidigt. Det frigiver også plads ude hos dem, som de kan bruge til produktion i stedet for. Samtidigt betyder det, at vi beviser, at vi kan tiltrække den størrelse kunder og skabe værdi for dem i konkurrence med de helt store markedet, siger direktøren.

Udvider forretningen

Tidligere i år satte ledelsen i fragtfirmaet nye ambitiøse mål i en 2021-strategi, hvor målet er at øge forretningen til det tredobbelte, samtidigt med at Yoyo har indsat en professionel bestyrelse. Vokseværket i Yoyo skal ikke mindst hentes internationalt, og her betyder hverken UR-kontrakten eller lageret i Tietgenbyen afgørende nyt, da det er en del af den danske del af forretningen.

- Men det er med til at udvide vores forretning herhjemme, og med de mange nye kvadratmeter kan vi få plads til den vækst, vi forventer. UR kommer til at fylde 15-20 procent maksimalt, så der er plads til flere, siger Kasper Andersen.

Det kan blive Mobile Industrial Robots eller Onrobot, som begge er kunder, som Yoyo også gerne vil udvide samarbejdet med, siger han.

- Vi arbejder på det. Både Universal Robots og de øvrige robotvirksomheder er den type kunder, som vi gerne vil have endnu flere af. Kunder som koncentrerer sig om at gøre det, de er bedst til, mens de overlader logistik og fragtspørgsmålet til os, siger han.

Yoyo Global Freight består i dag af omkring 60 medarbejdere i det nybyggede domicil i Tietgenbyen i Odense, hvor der altså snart bliver plads til endnu flere kunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce