Annonce
Erhverv

YouSee vil give nord- og midtjyske kunder tv fra fibernet

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kunder hos energiselskabet Eniig vil senest 1. juni kunne få tv og bredbånd fra YouSee gennem fibernet.

YouSee, der er ejet af TDC, vil fremover tilbyde mere end 300.000 husstande i Nord- og Midtjylland at få deres tv og bredbånd via energiselskabet Eniigs fibernet.

Det er første gang, at Eniig åbner sit fibernet for en tv- og internetudbyder, som virksomheden ikke selv er medejer af.

YouSee tilbyder i dag kunder i Trekantsområdet at få deres tv og bredbånd gennem det lokale energiselskabs fibernet.

Fibernet benytter sig af lyslederkabler, der kan sikre en højere og mere stabil adgang til internettet. Samtidig har fibernet en større kapacitet.

Derfor vil hastigheden af internettet ikke på samme måde blive påvirket i de tilfælde, hvor mange kunder benytter internettet på samme tid.

- Vi håber selvfølgelig, at flere energiselskaber vil gøre som Eniig, så endnu flere danskere kan få et større udbud, når de skal vælge tv, streaming og internet, siger Jacob Mortensen, der er direktør for YouSee.

75.000 af de 300.000 husstande må vente til senest 1. juni, før de får glæde af YouSee-produkterne gennem Eniigs fibernet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce