Annonce
Middelfart

Yoga er godt for hjertesyge: - På et øjeblik kan livet forandre sig

Hjerteforeningen i Middelfart står bag yogakursus. Arkivfoto: Colourbox.
Hjerteforeningen Middelfart tilbyder til næste år et 16 ugers kursus i Medicinsk Yoga for hjertepatienter, som vil leve et aktivt liv med hjertesygdom.
Annonce

Middelfart: Er man hjertepatient og bosat i Middelfart Kommune, kan man deltage et 16 ugers forløb med MediYoga som et supplement til hjertemotion.

Kurset består af fem kvarters MediYoga om ugen i 16 uger med Louise Boel Holst, der er uddannet yogainstruktør. Kurset starter fredag 10. januar kl. 10-11.15. Kurset kommer til at foregå på Kulturøen i Middelfartsalen. Bag initiativet står Hjerteforeningen Middelfart.

Man kan tilmelde sig på middelfart@hjerteforeningen.dk

- På et øjeblik kan livet forandre sig, hvis hjertet bliver ramt af sygdom, og ofte er hjertepatienter alene med deres tanker og angst i kølvandet på sygdommen. Derfor er vi meget glade for at kunne give den enkelte hjertesyge hjælp på vejen mod at få og genvinde et sundt og godt liv, siger Kurt Nielsen, formand for Hjerteforeningen i Middelfart i en pressemeddelelse.

Annonce

Fungerer for alle

Undervisningen består af øvelser og stillinger, som kombineres med åndedræts-, meditations- og afspændingsteknikker. Øvelser og meditationer kan fungere for alle, ung som ældre, og tilpasses den enkelte deltagers fysiske formåen.

Yogaen kan udføres på både stol og måtte, og netop derfor er yogaformen særlig god for deltagere med for eksempel nedsat bevægelsesfunktion og kroniske smerter. Men den er også særlig effektiv mod åndedrætsbesvær, hjerterelaterede problemer, eksempelvis forhøjet blodtryk eller hjerteflimmer, let depression, stress og søvnbesvær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Odense

Ren bonus for politiet: Mand anholdt med 36 poser hash efter påkørsel af betonklods

Annonce