Annonce
Middelfart

Yoga er godt for hjertesyge: - På et øjeblik kan livet forandre sig

Hjerteforeningen i Middelfart står bag yogakursus. Arkivfoto: Colourbox.
Hjerteforeningen Middelfart tilbyder til næste år et 16 ugers kursus i Medicinsk Yoga for hjertepatienter, som vil leve et aktivt liv med hjertesygdom.

Middelfart: Er man hjertepatient og bosat i Middelfart Kommune, kan man deltage et 16 ugers forløb med MediYoga som et supplement til hjertemotion.

Kurset består af fem kvarters MediYoga om ugen i 16 uger med Louise Boel Holst, der er uddannet yogainstruktør. Kurset starter fredag 10. januar kl. 10-11.15. Kurset kommer til at foregå på Kulturøen i Middelfartsalen. Bag initiativet står Hjerteforeningen Middelfart.

Man kan tilmelde sig på middelfart@hjerteforeningen.dk

- På et øjeblik kan livet forandre sig, hvis hjertet bliver ramt af sygdom, og ofte er hjertepatienter alene med deres tanker og angst i kølvandet på sygdommen. Derfor er vi meget glade for at kunne give den enkelte hjertesyge hjælp på vejen mod at få og genvinde et sundt og godt liv, siger Kurt Nielsen, formand for Hjerteforeningen i Middelfart i en pressemeddelelse.

Annonce

Fungerer for alle

Undervisningen består af øvelser og stillinger, som kombineres med åndedræts-, meditations- og afspændingsteknikker. Øvelser og meditationer kan fungere for alle, ung som ældre, og tilpasses den enkelte deltagers fysiske formåen.

Yogaen kan udføres på både stol og måtte, og netop derfor er yogaformen særlig god for deltagere med for eksempel nedsat bevægelsesfunktion og kroniske smerter. Men den er også særlig effektiv mod åndedrætsbesvær, hjerterelaterede problemer, eksempelvis forhøjet blodtryk eller hjerteflimmer, let depression, stress og søvnbesvær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Har du lært noget nyt i dag?

Det indbydende og varierede tag-selv-bord i medielandskabet varede i 10 år. Så længe siden er det, at DR åbnede DR K og dermed lukkede kultur i bred forstand helt ind til kakkelbordet i vores stuer. Siden er vi danskere ikke bare blevet beriget, men også forkælet med bl.a. dokumentarudsendelser om musikere, aftenlange operaer, smalle film og en ikonisk Kunstquiz. Hver dag kunne vi være sikre på at lære noget nyt. Om tre uger er kulturens tv-guldalder slut. Når halvdelen af DRs tv-kanaler fra 2. januar 2020 lukker, reduceres den linde strøm af oplysning og dannelse på DR K til en ugentlig dag på DR2 og en streamingkanal kaldet DR2+. Langt fra de oprindelige ambitioner, som den daværende medieredaktør havde om at ville "invitere alle, som gerne vil have oplevelser med kulturelt indhold, til det helt store tag-selv-bord med kunst, kultur, historie, musik, design, arkitektur, mode, dramaserier fra DR-arkivet og fiktion fra hele verden". Ak. Sådan skrev indbyggerne i Palmyra på deres dødes grave, og sådan kunne vi også sige nu. Eller også kunne vi mene, at det kun er rimeligt at lukke DR K, når mediebilledet har ændret sig så voldsomt i løbet af de seneste 10 år, som det har. Det er evident, at flow-tv taber terræn i en udvikling, der allerede er beskrevet vidt og bredt. Men anderledes er det med kulturprogrammerne. De bliver netop det meningsgivende og sammenhængende, når resten af verden bliver serveret i underholdende småbidder. Det er i kulturen, vores horisont har mulighed for at blive udvidet, når vi ikke kan rumme flere af Bagedystens festkager og end ikke kan hidse os op over, at Vild med dans handler lige så meget om seksualitet som benarbejde. Et plaster på såret er det derfor, når kulturminister Rasmus Prehn som en del af finansloven annullerer besparelser for i alt 764 millioner kroner på landets museer. Det redder desværre ikke DR K, men det giver os lejlighed til at slukke tv'et og søge ud i virkeligheden og blive klogere.

Annonce