Annonce
Middelfart

Yoga er godt for hjertesyge: - På et øjeblik kan livet forandre sig

Hjerteforeningen i Middelfart står bag yogakursus. Arkivfoto: Colourbox.
Hjerteforeningen Middelfart tilbyder til næste år et 16 ugers kursus i Medicinsk Yoga for hjertepatienter, som vil leve et aktivt liv med hjertesygdom.

Middelfart: Er man hjertepatient og bosat i Middelfart Kommune, kan man deltage et 16 ugers forløb med MediYoga som et supplement til hjertemotion.

Kurset består af fem kvarters MediYoga om ugen i 16 uger med Louise Boel Holst, der er uddannet yogainstruktør. Kurset starter fredag 10. januar kl. 10-11.15. Kurset kommer til at foregå på Kulturøen i Middelfartsalen. Bag initiativet står Hjerteforeningen Middelfart.

Man kan tilmelde sig på middelfart@hjerteforeningen.dk

- På et øjeblik kan livet forandre sig, hvis hjertet bliver ramt af sygdom, og ofte er hjertepatienter alene med deres tanker og angst i kølvandet på sygdommen. Derfor er vi meget glade for at kunne give den enkelte hjertesyge hjælp på vejen mod at få og genvinde et sundt og godt liv, siger Kurt Nielsen, formand for Hjerteforeningen i Middelfart i en pressemeddelelse.

Annonce

Fungerer for alle

Undervisningen består af øvelser og stillinger, som kombineres med åndedræts-, meditations- og afspændingsteknikker. Øvelser og meditationer kan fungere for alle, ung som ældre, og tilpasses den enkelte deltagers fysiske formåen.

Yogaen kan udføres på både stol og måtte, og netop derfor er yogaformen særlig god for deltagere med for eksempel nedsat bevægelsesfunktion og kroniske smerter. Men den er også særlig effektiv mod åndedrætsbesvær, hjerterelaterede problemer, eksempelvis forhøjet blodtryk eller hjerteflimmer, let depression, stress og søvnbesvær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce