Annonce
Erhverv

Yes, butikkerne er åbne igen!: Dorte købte farvepatroner, politikere på kjole- og buksejagt og Martin skal uddele mange krammere

Dorte Fox Maule har haft svært ved at undvære den lokale boghandel under nedlukningen, og boghandler Martin Schreiner har udsigt til at uddele et hav af krammere, når myndighederne tillader det. Arkivfotos: Vibeke Volder/Robert Wengler
Fyens Stiftstidende har via Facebook spurgt, hvad I har købt i løbet af den første uge med genåbnede butikker.

Hun har i løbet af de seneste måneders nedlukning sparet på farverne, den 74-årige professionelle turistguide Dorte Fox Maule fra Glamsbjerg.

Men da butikkerne i denne uge genåbnede, så besøgte hun først og fremmest sin lokale boghandler, hvor der både blev indkøbt en bog, lottoseddel, indhentet tilbud på visitkort samt handlet ikke mindst nye farvepatroner.

- Jeg har sparet meget på mine farvepatroner til printeren, afslører Dorte Fox Maule, der ellers godt kunne trænge til en klipning, når frisørerne åbner op.

Hun har i mange år været guide i Odenses gader, på rådhuset i Odense og forskellige fynske byer, herregårde og slotter og andre steder. Men det har stort set alt været aflyst det seneste år. Hun glæder sig nu over, at butikslivet er vendt tilbage.

- Selvfølgelig er jeg da glad for det. Det må være dejligt for de handlende, og jeg ville meget nødigt selv have haft en butik, som skulle have lukket, men hvor man så kan gå andre steder hen, siger Dorte Fox Maule, der har undret sig over, at man eksempelvis har kunnet købe fjernsyn i de store varehuse.

Hun lægger selv al sin handel lokalt:

- Det er selvfølgelig vigtigt at støtte dem (de lokale butikker, red.). Hvis vi ikke gør det, så har vi dem ikke. Jeg handler så vidt muligt lokalt, og jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været i Odense for at købe noget, siger hun.


Jeg handler så vidt muligt lokalt, og jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været i Odense for at købe noget

Dorte Fox Maule


Annonce

Politikere købte tøj

Har vi så handlet lokalt i løbet af den første uge med genåbnede butikker? Ja, i hvert fald bedømt på de godt 40 læsere, som har meldt tilbage på Fyens Stiftstidendes spørgsmål på Facebook, der går på, hvad vi har handlet i løbet af den første uge.

Enkelte melder, at de foreløbig venter med at gå butikker. Mens langt de fleste har haft brug for at handle tøj og sko.

Eksempelvis Vibeke Marie Bom Christensen og Birthe Lund Henriksen, der har købt nye kjoler, mens Lone Bang Hansen er blevet to bluser og et net rigere, og Marianne Gandrup har købt en ny eltandbørste.

Susanne Hvistendal Rasmussen har handlet sko, og Leif Rothe Rasmussen var på jagt efter benklæder. Det var "tiltrængt", bemærker den socialdemokratiske næstformand i udvalget Miljø, Teknik og Plan.

En anden socialdemokrat, Sara Emil Baaring, kunne ikke stå for to "smukke kjoler" købt i Tommerup St, mens venstrepolitikeren Pia Offer Madsen besøgte Matas og boghandleren i Glamsbjerg.

Netop boghandler Martin Schreiner fra Bog&Idé får travlt, når vi må komme tæt på hinanden igen. Butikken har uddelt kramme-vouchers til kunderne, som så har udsigt til et klem, når coronasmitten er løjet af, og sundhedsmyndighederne igen tillader den slags.

Det er som tak for støtte i en svær tid, og Gitte Ladefoged Larsen glæder sig til at indløse beviset.

- Det er en af de mange krammere, jeg skal uddele, skriver Martin Schreiner forventningsfuldt som en kommentar til Gitte Ladefoged Larsens input ledsaget af et 'krammehjerte'.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce