Annonce
Middelfart

Yderligere to smittede på Nordvestfyn: Kommune bevarer roen, men opfordrer til ekstra forsigtighed i weekenden

Middelfart Kommune tager stigningen i smittetal roligt, men alvorligt og kommer med opfordring til borgerne. Arkivfoto: Mia Harm Madsen
Kommunen tager situationen roligt, men alvorligt, lyder det fra sundhedschefen, der hæfter sig ved, at der stadig ikke er smittede på de nordvestfynske institutioner.
Annonce

Nordvestfyn: Antallet af nyregistrerede smittetilfælde med covid-19 i Middelfart Kommune steg fredag med to. Dermed er i alt 13 personer på nuværende tidspunkt smittet.

Stigningen var forventet, siger sundhedschef Jeanette Rokbøl.

- Vi tager det roligt, men alvorligt, siger hun.

Sundhedschefen har fredag været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, og der er ikke indtil videre fundet grund til at skride ind med lukninger eller restriktioner.

- Vi er afventende og læner os fuldt op ad styrelsen og deres viden og sparring lige nu, siger Jeanette Rokbøl.

Der er stadig ikke registrerede smittede på institutionerne i kommunen, tilføjer sundhedschefen, og derfor er nedlukninger ikke på tale på nuværende tidspunkt.

Stigningen i antallet af smittede får dog kommunen til at komme med en opfordring til borgerne i Middelfart Kommune.

- Vi vil gerne opfordre til, at borgerne giver den en ekstra skalle. De har været sindssygt gode indtil nu. Så lige her over weekenden: Pas ekstra godt på hinanden. Hold afstand, sprit hænder. Overvej lige en ekstra gang, om de unge mennesker skal til fest, eller om de lige skal afvente, lyder det fra Jeanette Rokbøl.

Onsdag kom Middelfart Kommune på myndighedernes bekymringsliste over kommuner, hvor smittetallet er på mere end 20 ud af 100.000 indbyggere. Dette såkaldte incidenstal er fredag 33,5.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Middelfart

76.457 biler om dagen: Efter 50 år kan Lillebæltsbroen få brug for en makker til at klare trafikpresset

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Annonce