Annonce
Indland

Yasmins advokat: Opholdstilladelse er en kæmpe sejr

Det er en kæmpe sejr, at Yasmin og hendes familie har fået opholdstilladelse i Danmark til december 2015, fortæller familiens advokat.

Advokaten, der har kørt 11-åriges Yasmin Ahadis sag, er lettet over, at den velintegrerede fynske pige nu får lov til at blive i Danmark.

Udlændingestyrelsen giver 11-årige Yasmin Ahadi fra 5.A. Vestre Skole opholdstilladelse indtil december 2015. Den afgørelse glæder familiens advokat.

- Det er en kæmpe sejr, synes jeg. Både fordi, at der juridisk blev taget hensyn til børnekonvention og for familien. Det er velfortjent, at familien får lov til at blive i Danmark, og jeg er utrolig glad for, at jeg for første gang kunne komme med glædelig nyhed til den. Det er en utrolig lettelse, siger Helle Holm Thomsen.

Advokaten vurderer, at pressen og Yasmins klasse har haft betydning for afgørelsen.

- Alt sammen har haft betydning. Det har været med til at understøtte, at Yasmin er godt tilknyttet til Danmark. Hele skoleklassen er gået ind og har støttet hende i det her, og det viser noget om, hvor integreret hun er, siger Helle Holm Thomsen.

Opholdstilladelsen gælder indtil videre kun to år, men Helle Holm Thomsen tror ikke, at der ville være baggrund for at udvise Yasmin Ahadis familie på et senere tidspunkt.

- Hvis staten går ind og tager opholdtilladelsen, skal det være fordi, grundlaget for tilladelsen ikke længere er tilstede. Men i og med udlændingestyrelsen lægger vægt på, at Yasmin er velintegreret og har boet i Danmark i mange år, burde grundlaget ikke kunne forsvinde. Det kan kun gå i den rigtige retning herfra. Familiens opholdstilladelse er givet med henblik på et varigt ophold, og familien vil senere kunne søge om en permanent opholdstilladelse, siger hun.

Hun forklarer, at afgørelserne fra asylsagen og den humanitære opholdstilladelsessag ikke er blevet ændret.

- Den første del af Yasmins sag var en asylsag. Der skal der tage højde for, om der er en forfølgelsesrisiko, hvis familien vender hjem. Derefter var der den humanitærere opholdstilladelsessag, hvor der kigges på sygdomskriterier. I Yasmins families sag blev der også kigget på overlevelseskriterier i forhold til, at moderen skulle være enlig kvinde i Afghanistan. Jeg argumenterede for, at justitsministeriet også burde forholde sig til børnekonventionen, men fik i december svar om, at ministeriet ville sende sagen videre til udlændingestyrelsen, der skulle vurdere sagen i forhold til børnekonventionen, siger Helle Holm Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Odense For abonnenter

Danni vil kæmpe for, at populær misbrugsbehandling kan overleve: - Jeg skal ikke tilbage til det kommunale tilbud

Annonce