Annonce
Nyborg

X-faktor: Nyborg satser på musikken

Sangeren og sangskriveren Søren Huss begyndte sin karriere i Danehofgarden. Med en ny musikpolitik vil Nyborg Kommune nu give musikken i bæltbyen en endnu mere central rolle. Foto: Birgitte Carol Heiberg
En ny musikpolitik skal sikre udviklingen af talenter og gøre musikken til en endnu større del af livet i Nyborg.
Annonce

Nyborg: Nyborg har altid været noget ved musikken.

Byen og egnen omkring den har fostret snesevis af musikalske talenter - som Søren Huss, der begyndte i Danehofgarden.

Det gjorde musikeren Mads Lunde også.

Det senere så berømte band Sabyia med Søren Huss som frontmand fandt sammen i Muzirkus, hvor også sangeren og sangskriveren Signe Svendsen begyndte sin musikalske karriere.

Og det var Nyborg Voldspil, der først lagde scene til musikalske skuespillere som Arne Lundemann, Betty Glosted, Thomas Eje, Finn Nielsen og Ulrich Thomsen.

Men det er først nu, byen og egnen der har været springbræt for så mange musikalske talenters karriere, er på vej med en egentlig musikpolitik.

Annonce

Ambitiøs x-faktor

"Nyborg Kommune har et rigt musikliv, som i høj grad skyldes den årelange tradition for frivillig indsats", som det hedder i et udkast til en musikpolitik, der netop nu er i offentlig høring.

Udkastet er blevet til i en arbejdsgruppe med repræsentanter fra både byrådet, musikkens lokale aktører og skoler og daginstitutioner.

Og byrådsmedlem og lokal ildsjæl ud i kulturens verden, Jesper Nielsen (S), står gerne ved, at satsningen på at give egnen yderligere musikalsk x-faktor er ambitiøs.

- Musik har en gavnlig effekt på os mennesker, både når det gælder indlæring og fællesskab. Derfor er det vigtigt for os med en ambitiøs musikpolitik, hvor vi sætter overliggeren højt, siger Jesper Nielsen, der som medlem af arbejdsgruppen har været med til at udforme udkastet til en kommunal musikpolitik.

Og formanden for Nyborg Kommunes kultur- og fritidsudvalg, Erik Rosengaard (V), supplerer:

- Musikken er og har i mange år været et meget vigtigt aktiv for Nyborg og hele egnen. Og nu synes vi, det er tiden at få en musikpolitik ned på skrift.

Annonce

En del af livet

Den nye musikpolitik har til formål at styrke og videreudvikle Nyborgs musikliv.

Og musikken skal i noget nær bogstavelig forstand ind med modermælken.

- Musikpolitikken skal følges op med handleplaner, og for mit eget personlige vedkommende tænker jeg, at vores daginstitutionstilbud vil være et godt sted at begynde. Det kunne være med beskrivelser af, hvordan daginstitutionerne griber det an i dag og en efterfølgende udpegning af medarbejdere som musikansvarlige, siger Jesper Nielsen.

Et af musikpolitikkens mål er da også, at alle børn skal være musikalsk kyndige og have adgang til musikalsk udfoldelse.

Musikken skal ind i både daginstitutioner og skoler.

Og det ser udvalgsformand Erik Rosengaard frem til.

- Vi vil for eksempel arbejde med at få børnene fra daginstitutionerne og skolerne ud på ældrecentrene for at spille og synge. Det, tror jeg, giver begge parter noget helt særligt, siger Erik Rosengaard.

Byrådet har i budgettet for 2020 og de tre efterfølgende år blandt andet også afsat 70.000 kroner om året til den kommunale musikskoles besøg på samtlige stuer og i samtlige grupper i de kommunale dagtilbud.

Fristen for at kommentere og eventuelt gøre indsigelse mod Nyborg Kommunes udkast til en musikpolitik udløber 23. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce