Annonce
Kultur

X Factor-Julie fra Taulov drømmer om et liv med musik - og ro i hovedet

I mange år voksede Julies problemer hende over hovedet og holdt hende blandt andet fra at gå i skole. Nu går meget - men langt fra alt - bedre. Musikken er et dejligt tilflugtssted, hvor hovedet tømmes for tanker og bekymringer, fortæller hun. Foto: Søren Gylling
Måske kan X Factor åbne døren til et liv med musik. Måske ikke. Men så er det i hvert fald prøvet, tænker 17-årige Julie fra Taulov.
Annonce

Taulov: 17-årige Julie Konstantin Berg Nielsen fra Taulov er med i X Factor, hvor hun efter sin audition fik et ja fra det samlede panel.

Julie har i mange år sunget og spillet musik. Hun spiller primært klaver, men kan også begå sig på en stribe andre instrumenter - i hvert fald til husbehov, som hun siger.

Foran de tre dommere i X Factor fortalte Julie, at hun lider af angst og også har andre psykiske udfordringer. Det var med til at gøre hende rystende nervøs, men hun klarede sin udfordring og fik ros af dommerne.


Jeg står ved mig selv nu.

Julie Konstantin Berg Nielsen


Hvad der kommer til at ske længere inde i udsendelses-rækken, er en hemmelighed. Men allerede nu føler Julie, at hun har vundet et slag mod sine indre dæmoner som angst, spiseforstyrrelser, depressioner, tvangshandlinger og andet: De kunne ikke afholde hende fra at forfølge drømmen om musik.

Annonce

Drømmen skal have en chance

Julies sygdomme har i mange afholdt hende fra at leve som andre teenagere.

- Jeg har stort set ikke gået i skole siden 3. klasse. I 6.klasse fik jeg anoreksi og havde det meget skidt. I den tid gav jeg ikke mig selv lov til at nyde noget. Heller ikke musik. Jeg følte ikke, at jeg havde lov til at nyde noget som helst, siger hun.

I dag er meget anderledes, og Julie har valgt at være åben og stå ved sine psykiske udfordringer, som ikke er ovre.

- Jeg står ved mig selv nu. Jeg drømmer om at leve med og af musik. Men nu må vi se. Jeg håber også at tage en uddannelse som mediegrafiker, siger hun.

Fredag morgen blev det offentliggjort, hvilke 12 solister i unge-kategorien der var gået videre til den såkaldte 5 Chair Challenge. Desværre var Julie ikke blandt dem.

Julie har blandt andet kæmpet mod spiseforstyrrelsen anoreksi. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce