Annonce
Sport

Wozniacki får god lodtrækning til Australian Open

Caroline Wozniacki er blandt favoritterne til at vinde Australian Open, og chancerne for at nå langt i turneringen blev ikke mindre, da der torsdag blev trukket lod til turneringen.

Danskeren skal i første runde møde rumæneren Mihaela Buzarnescu, som Wozniacki vandt over ved US Open i 2017.

Torsdag blev der trukket lod til Australian Open, og danske Caroline Wozniacki fik på papiret en god lodtrækning.

Den andenseedede dansker møder i første runde rumæneren Mihaela Buzarnescu, der ligger nummer 57 på verdensranglisten.

De to har kun en enkelt gang tidligere mødt hinanden, og det var i US Open i 2017, hvor Wozniacki vandt.

Når Wozniacki til anden runde, så bliver det enten kroatiske Jana Fett eller japanske Misa Eguchi, der bliver modstanderen.

Først i tredje runde risikerer danskeren at få seedet modstand, da hollandske Kiki Bertens kan blive modstanderen. Hende har Wozniacki mødt to gange tidligere, og begge gange er det blevet til dansk sejr.

Senest mødte de hinanden i Doha i 2017, hvor Wozniacki vandt 6-2, 6-3.

I ottendedelsfinalen bliver modstanden på papiret hårdere, og den bedst seedede spiller, danskeren kan risikere at møde, er den 15.-seedede russer Anastasia Pavlyuchenkova.

Men kigger man på de to spilleres indbyrdes opgør, så er der klart dansk overtag, da Wozniacki står noteret for syv sejre, mens russeren kun kan fremvise en enkelt sejr ud af deres otte opgør.

I kvartfinalen risikerer danskeren at løbe ind i French Open-mesteren, Jelena Ostapenko fra Letland, slovakken Dominika Cibulkova eller amerikanske Coco Vandeweghe.

Hos mændene skal andenseedede og den forsvarende mester, Roger Federer, møde slovenske Aljaz Bedene i første runde.

Topseedede Rafael Nadal skal op imod nummer 83 på verdensranglisten i form af Víctor Estrella Burgos fra Den Dominikanske Republik.

Serbiske Novak Djokovic er tilbage efter et halvt års skadespause, og han får amerikansk modstand i første runde, når han skal duellere mod Donald Young.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce