Annonce
Sport

Wozniacki: Det var en kamp jeg bare skulle igennem

Edgar Su/Reuters
Caroline Wozniacki er med sejr videre til næste runde i afskedsturnering. Her håber hun, at nerverne er væk.

En enkelt kamp i den sidste turnering havde ikke været nok, og derfor skulle den første bare vindes.

Det fortæller danske tennisspiller Caroline Wozniacki på et pressemøde, efter at hun natten til mandag dansk tid slog amerikanske Kristie Ahn i Australian Open.

Her vandt hun 6-1, 6-3 i en kamp, hvor afskedsnerverne spillede hende et puds - dog uden at det blev katastrofalt.

- Jeg var lidt nervøs før kampen, men da jeg kom i gang, kom nerverne lidt væk, siger den danske tennisspiller.

Første sæt mod Ahn vandt danskeren let 6-1, da amerikaneren lavede et hav af fejl.

Men i andet sæt måtte Wozniacki kæmpe noget mere for det.

Især i det første parti, som varede små 20 minutter, var der hård kamp om hvert point.

Her voldte amerikanerens spillestil Wozniacki en del problemer.

- Hun spillede noget tennis, som ikke passede mig særligt godt, siger Caroline Wozniacki.

- Så kom der en langsom bold, så kom der en hurtig bold. Det var meget urytmisk. Det var en kamp, som jeg bare skulle igennem, og den skulle bare vindes, uddyber hun.

Med de klassiske Wozniacki-dyder i form af vedholdende grundslag og retningsskift blev Kristie Ahn dog gang på gang sendt fra side til side.

Så når amerikaneren ikke selv lavede en fejl, kunne Wozniacki ofte presse Ahn til at lave en, hvilket i sidste ende var nok.

- Det er rart at komme igennem første kamp. Der er altid nerver på i første kamp, og især nu, hvor man ved, at taber man, så er der altså ikke en ny kamp i morgen, siger Caroline Wozniacki.

Wozniacki spiller sin næste kamp i årets første grand slam-turnering på onsdag.

Modstanderen bliver enten Dayana Yastremska, der er nummer 21 på verdensranglisten, eller Kaja Juvan, der er nummer 127.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce