Annonce
Kultur

Woody Allen skal lave sin første tv-serie

Adoptivdatter beskylder nu i et åbent brev i en stor amerikansk avis Woody Allan for at have mibrugt hende som lille pige.

Amazon har overtalt den 79-årige instruktør Woody Allen til at lave sin første tv-serie nogensinde.

Han har lavet den ene store film efter den anden. "Annie Hall" (1977), "Manhattan" (1979) og "Midnight In Paris" (2011), hvis man skal nævne en af de nyere . Nu skal instruktøren, skuespilleren og forfatteren Woody Allen lave sin første tv-serie.

Det er Amazon Studios, der har overtalt den 79-årige Allen til at skrive og instruere en tv-serie.

- Jeg ved ikke, hvordan er jeg endt i det her. Jeg har ingen idéer, og jeg aner ikke, hvor jeg skal begynde. Jeg tror, at Roy Price (Amazon Studios direktør red.) kommer til at fortryde det her, siger Woody Allen i en pressemeddelelse.

Roy Price er dog forhåbningsfuld.

- Woody Allen er en visionær innovatør, der har skabt nogle af de bedste film nogensinde. Det er en ære at få lov at arbejde med ham ved skabelse af hans første tv-serie, siger Roy Price.

Serien kommer til at bestå af afsnit, der varer en halv time og vil være tilgængelig på Amazons on-demand tjeneste, der konkurrerer med blandt andre Netflix.

Tjenesterne giver for tiden de traditionelle spillere på tv-markedet kamp til stregen, og Amazons tjeneste, Amazon Instant Video, kunne søndag ved prisuddelingen Golden Globe fejre sine første priser for serien "Transparent".

Serien vandt priserne "Bedste komedieserie" og Jeffrey Tambor vandt "Bedste skuespiller i en komedieserie" for sin rolle i serien.

I første omgang vil Amazon gøre Woody Allens serie tilgængelig i USA, Storbritannien og Tyskland.

Tidligere har Woody Allen sporadisk gjort sig i tv-branchen, hvor han blandt andet i 2001 skrev og instruerede en tre minutter lang kortfilm, der hedder "Sounds from a Town I Know." Filmen handlede om New York efter terrorangrebene 11. september 2001.

Derudover kan instruktøren skrive mere end 40 film på CV'et sammen samt 24 Oscar-nomineringer med fire statuetter til følge.

Annonce
Woody Allen skal lave sin første tv-serie
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce