Annonce
Nyborg

Whisky-toget kom på plads

Det tyske lokomotiv er kørt i stilling - klar til at blive sænket ned på skinnerne og slæbt ind i destilleriet.

Det tog mere end fire timer, at bakse 57 ton tungt lokomotiv ind i det kommende whisky destilleri i Nyborg

Nyborg: DSB-værkstedet i Nyborg er godt nok bygget til at rumme jernbanevogne og lokomotiver. Men derfor er det ikke så nemt endda at få et 57 ton tungt lokomotiv ned fra en blokvogn og derefter ind ad porten.

Ejerne af Ørbæk Bryggeri, Niels og Nicolai Rømer, fulgte begge nervøst med hele dagen onsdag, da tyske eksperter og en flok lokale håndværkere lagde kræfterne sammen for at få lokomotivet ind i det kommende whisky-destilleri. Først lidt efter klokken 14 kunne de ånde lettede op. Lokomotivet var på plads i den store hal, der til næste år bliver lager med hundredvis af whiskytønder og kassevis økologisk gin og andre lækkerier for tørstige og miljørigtige sjæle.

Gennem mange måneder har håndværkere arbejdet på at renovere det mere end 100 år gamle baneværksted ved færgehavnen og bygge det om til whiskydestilleri med restaurant, lager og meget mere. Arbejdet er langt fra færdigt, men i går ankom altså damplokomotivet, der bliver blikfang for byens nye turistattraktion. Senere kommer også en jernbanevogn.

- Der bliver store ruder fra restauranten, så publikum kan se ind til lokomotivet og tønderne med whisky, siger Niels Rømer.

Læs mere i Fyens Stiftstidende og på mitfyn.dk, hvor der også ligger en video fra arbejdet med lokomotivet

Endelig på plads. Lokomotivet er her netop blevet trukket ind i hallen, der om nogle måneder er et lager fyldt med whisky-tønder.
Ejerne af Ørbæk Bryggeri, Niels og Nicolai Rømer nyder deres nye lokomotiv. Til venstre er det Jesper Madsen, Hvide Sande Shipyard. Det var ham, der fandt lokomotivet i Tyskland.
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce