Annonce
Albaniserien

Weekenden der gik: 8. spillerunde

Der var endnu engang masser af mål at juble over i denne runde af Fynsserien. Her er det dog B 1909 der i 2017 fejrer en oprykning. Foto: Tim Kildeborg Jensen
En weekend, der startede på Campus Road fredag aften og sluttede på B 1909's anlæg få km derfra søndag eftermiddag, bød på masser af mål og enkelte overraskelser.

8. spillerunde i denne sæsons Fynsserie er nu skrevet i bogen, og mandagen kan bruges på at reflektere over weekendens resultater.

Annonce

Fredag

Runden startede fredag aften, hvor B1913 bød SSV Højfyn indenfor. Det blev til en sejr til hjemmeholdet, der dermed hoppede op på tredjepladsen, mens udeholdet må erkende, at de nu sidder godt fast i bundstriden, efter deres sjette nederlag i otte kampe. 4-2 blev resultatet i en kamp, hvor hele fronttrioen hos B1913 kom på måltavlen.

Lørdag

Lørdag bød på tre kl. 15 kampe, hvilket fører ens tanker tilbage til tiderne før dansk fodbold for alvor blev kommercialiseret og styret af tv-penge. Dengang man gik på stadion og hørte dong-lyden, når der blev scoret i en af de andre sønddagskampe, der var i gang samtidig.

Det blev 3 målrige kampe, hvor især Bogense G&IF's 5-3 sejr over Allesø GF hev rundens målgennemsnit op. Bogense G&IF, der for en uge siden lå og rodede under stregen, er med to sejre i træk hoppet over stregen, og de kan nu begynde at kigge opad i tabellen, hvor man før sæsonen regnede med, at de ville befinde sig.

Andetsteds fortsatte Aarup BK's forsvar med at være i gavehumør, da de på hjemmebane sendte Kerteminde BK hjem med en 1-4 sejr. Aarup BK har nu lukket 31 mål ind i de sidste 5 kampe, og kan se frem til en, muligvis tiltrængt, kamppause i næste weekend, hvor de er oversidder.

Fjordager, der efter sidste weekend var ét af blot to hold der fortsat var ubesejret, løb ind i deres andet nederlag i træk, da Morud besejrede dem 4-1. En stærk anden halvleg gjorde udslaget for Morud der scorede 3 gange i løbet af den sidste halve time. - i øvrigt med fire forskellige målscorere, efter at Mads Boesen havde gjort det til 1-0 i første halvleg.

Søndag

Søndag bød ligeledes på tre kampe - dog med væsentlig færre mål til følge, end vi så i lørdagens kampe. Den på papiret mest målrige kamp var førerholdet, Dalum IF's, overraskende 1-2 nederlag på hjemmebane mod Tarup-Paarup IF. Med nederlaget til Dalum IF har alle hold efter otte spillerunder minimum ét nederlag i banken.

I Svendborg bød S.f.B. velkommen til rækkens bundhold, Flemløse/Haarby. Placeringen på rækkens sidsteplads blev der ikke rykket ved, da de blev sendt hjem med et 2-0 nederlag i en kamp, hvor der var forskel på top og bund.

Runden sluttede af med en kedelig nullert i kampen mellem B 1909 og Marstal/Rise. Udeholdet, der i midtugen var tæt på den helt store pokaloverraskelse mod AGF, blev dermed det første hold til at lukke ned for B 1909's sprudlende offensiv i denne sæson.

Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Dalum sniger sig fremad

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce