Annonce
112

Weekenden bød på indbrud

Arkivfoto: Michael Bager
Ifølge Fyns Politi har weekenden budt på fire indbrud i private beboelser i Assens Kommune.

I løbet af weekenden har en stribe indbrud ramt Assens Kommune. Blandt andet har der været ubudne gæster i en ejendom på Mariendalsvej ved Assens. Her blev et vindue i stuehuset og en dør brudt op med et koben, og der er stjålet lysestager, figurer i træ og værktøj fra ejendommen.

Også i Ebberup har en indbrudstyv været på spil. I et hus på Nørremarksgyden har der i løbet af lørdag og søndag været indbrud, og her er tyven stukket af med nogenlunde samme bytte som i Assens; lysestager, figurer i træ samt smykker.

I et jagthytte ved Å Strandvej var det en Weber gasgrill med gasflaske og en buskrydder, der blev stjålet, da en ukendt gerningsmand i løbet af weekenden brød ind i et baghus. Vedkommende kom ind i baghuset ved at klippe en hængelås over.

Også i den nordlige del af Assens Kommune har der været indbrud. På Ahornvænget i Tommerup er nogen i løbet af weekenden brudt ind og har gennemrodet skabe og skuffer i hele huset. Her har Fyns Politi endnu ikke overblik over, hvorvidt der er stjålet noget.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

OB

Miraklets fædre nød gensynet

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce