Annonce
Sport

Wayne Rooneys amerikanske eventyr ender i en fuser

Gerry Angus/Ritzau Scanpix
For andet år i træk røg DC United med Wayne Rooney ud i første runde af MLS-slutspillet.

Den engelske fodboldstjerne Wayne Rooney har spillet sin sidste kamp i den nordamerikanske fodboldliga MLS.

Natten til søndag dansk tid blev Rooneys arbejdsgiver, DC United, slået ud i første runde af ligaens slutspil, da udekampen mod Toronto blev tabt 1-5 efter forlænget spilletid.

Wayne Rooney blev udskiftet efter 105 minutter, da pladsen i kvartfinalen var forduftet som følge af tre Toronto-scoringer på ti minutter.

Når transfervinduet åbner ved årsskiftet, vender Rooney tilbage til engelsk fodbold og skifter til Derby i den næstbedste række.

Hans halvandet år lange ophold i MLS vil være en kedelig fodnote i hans lange og glorværdige karriere.

Den amerikanske liga havde ellers håbet at få sin næste David Beckham, men Rooneys aftryk sportsligt og kommercielt har ikke nået landsmandens højder.

Ganske vist fik Rooney sit hold frem til slutspillet i begge sine MLS-sæsoner, men holdet vandt aldrig en slutspilskamp med englænderen på holdet.

DC Uniteds cheftræner, Ben Olsen, takker 33-årige Wayne Rooney for en god indsats i MLS.

- Det var en ærgerlig måde for ham at slutte af på. Men jeg synes, at han har sat sit aftryk i klubben, og han har været en god holdkammerat, siger træneren ifølge Reuters.

Tiden i USA står i kontrast til Rooneys succesfulde karriere i Everton, Manchester United og på det engelske landshold.

Med 208 mål er han den næstmest scorende i Premier Leagues historie efter Alan Shearer. Til gengæld har Rooney rekorden for flest mål på det engelske landshold, for hvem han har lavet 53 fuldtræffere.

Hans cv tæller blandt andet fem engelske mesterskaber og en Champions League-titel.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce