Annonce
Sport

Wayne Rooney forlader Manchester United for Everton

Wayne Rooney skiftede fra Everton til Manchester United i 2004.

Wayne Rooney vender tilbage til Everton på en to-årig kontrakt, skriver klubben på sin hjemmeside.

Den engelske fodboldspiller Wayne Rooney skifter fra Manchester United til Everton på en to-årig kontrakt, skriver Everton på sin hjemmeside.

Hovedpersonen selv fortæller, at han er glad for at være "hjemme" igen.

- Det er en dejlig følelse at være tilbage. Jeg kan slet ikke vente med at møde holdet, komme på træningsbanen og komme ud og spille kampe, fortæller Rooney til Evertons hjemmeside.

- Den første kamp bliver meget emotionel for mig. Jeg er ikke kun tilbage, fordi dette er klubben, jeg støtter og er vokset op i. Jeg er tilbage, fordi jeg tror på, at klubben kan blive meget succesfuld, og det vil jeg være en del af.

Rooney har vundet fem engelske mesterskaber og et enkelt Champions League-trofæ med Manchester.

- For 13 år siden tog jeg til Manchester United for at vinde trofæer, og jeg har været så heldig at være en del af den mest succesfulde periode i klubbens historie, siger Rooney.

José Mourinho, som er træner i Manchester United, fortæller, at han har forståelse for, at Rooney skifter til Everton, da udsigten til spilletid på Old Trafford ikke var god for angriberen.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg længe har beundret Wayne Rooney, siger Mourinho ifølge AFP.

- Det er aldrig nemt at se en stor spiller, der ikke får så meget spilletid, som han gerne vil, og jeg ville ikke stå i vejen, da han sagde, at han ville tilbage til Everton.

Mens Rooney nu er klar for Everton, så er klubben tæt på at sende en spiller den anden vej.

Den 24-årige målsluger Romelu Lukaku er mere end parat til at forlade Everton til fordel for Manchester United, der i denne uge har forhandlet sig frem til en overgangspris.

31-årige Rooney skiftede fra Everton til Manchester United i 2004, og han har siden scoret 253 mål i 559 kampe for klubben.

Wayne Rooney begyndte at spille for Everton som 9-årig, og han har været fan af barndomsklubben hele sit liv. Han fik debut for Everton, da han var 16 år gammel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Fyn

Meteorologer: Ingen tegn på vinter - lavtryk med mere regn nærmer sig

Annonce