Annonce
Kultur

Warhol-serigrafier udstilles i Konservesgården

Udstillingen kan ses frem til den 31. juli. Pressefoto

Faaborg: Fotograf Evan Frederiksen havde i flere år været optaget af Andy Warhol og besøgte ham i 1984 i hans legendariske studie, The Factory, i New York. Grunden hertil var, at han et par år forinden havde hjulpet Warhol med at skaffe et fotografi af dronning Margrethe til portræt-serien »Reigning Queens« i silketryk. Det blev ikke slutningen på Evan Frederiksens samarbejde med Andy Warhol.

I 1986 fik han og hans daværende kompagnon nemlig den idé, at Warhol skulle lave en serie med et H.C. Andersen portræt og tre af hans papirklip. Warhol blev specielt begejstret for papirklippene. I starten af 1987 blev hans udgave af trykkene færdige og klar til hans signering, og Frederiksen og hans kompagnon tog derfor til New York, men Andy døde få dage inden signeringen.

HCA- værkerne fik efterfølgende en certificering på bagsiden og er de seneste af hans udgivelser. 144 prøvetryk udgjorde grundlaget for udvælgelsen af de enkelte serier.

Annonce

I 2005 blev de 60 HCA- værker udstillet på Aros.

Der er i alt 50 værker som kan ses i Konservesgaarden. Et samarbejde mellem Kunstforeningen for Faaborg og Omegn og Evan Frederiksen. Indgang via Faaborg Museum.

Udstillingen er gratis i forbindelse med billet til Faaborg Museum. Åbningstider følger museet.

Kan ses frem til den 31. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Erhverv For abonnenter

Fra pædagogmedhjælper til udvikler i stort it-firma: Nu kan indiske Deepti igen bruge sine kompetencer: Jeg er meget taknemmelig

Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Annonce