Annonce
Sport

Wales varmer op til Danmark med øretæve til Irland

Wales anført af superstjernen Gareth Bale slog Irland i Nations League i Danmarks gruppe. Wales møder søndag Danmark i Aarhus.

Christian Eriksen og co. møder søndag et formstærkt walisisk landshold, som i Nations League slog Irland 4-1.

Det kan muligvis være en ganske god idé, at det danske fodboldlandshold kan stille med de vanlige landsholdsstjerner søndag i Aarhus mod Wales.

Torsdag aften var der i hvert fald fuld fart på Gareth Bale og co., da Wales indledte gruppespillet i Danmarks gruppe i Nations League med en 4-1-sejr hjemme over Irland.

Wales sprudlede i første halvleg, mens waliserne satte foden lidt på bremsen i anden halvleg.

Der var blot spillet seks minutter, da Tom Lawrence fra Derby hamrede Wales på 1-0.

Efter 18 minutter slog verdensstjernen Gareth Bale så til.

Real Madrid-spilleren tæmmede bolden med brystet, tog et træk og kanonerede Wales på 2-0.

Den tidligere Manchester United-legende Ryan Giggs er manager for Wales, og Giggs kunne sætte sig tilbage og nyde, at Aaron Ramsey øgede til 3-0 før pausen.

17-årige Ethan Ampadu fra Chelsea lagde fornemt bolden fladt frem til Ramsey, og Arsenal-profilen hamrede bolden i mål ved nærmeste stolpe.

Efter pausen fortsatte Giggs' tropper med endnu en overbevisende scoring, da Bale med en flad pasning fandt Swanseas Connor Roberts.

Roberts foretog et lille chip med højre fod og helflugtede derefter bolden i mål med venstre fod til 4-0-føring, inden Shaun Williams fik lov at reducere til 1-4 efter 66 minutter.

Nations League er et ny turneringsformat, som skal erstatte for mange betydningsløse venskabskampe.

Der er EM-billetter til 2020 på spil i turneringen, som er inddelt i fire lag fra A til D.

Danmark spiller i andet lag og er i gruppe med Wales og Irland.

Torsdag aften blev der indgået våbenhvile mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen, da parterne indgik en midlertidig aftale.

Den sikrede, at Danmark kan stille med Christian Eriksen, Simon Kjær og de øvrige landsholdsstjerner søndag i Aarhus mod Wales.

Det sker, efter at Danmark på grund af fodboldkonflikten måtte stille med et nødlandshold med spillere fra blandt andet 2. division onsdag aften, da Danmark ude tabte med 0-3 til Slovakiet i en testkamp.

I det øverste lag spillede Tyskland og Frankrig 0-0 torsdag aften, mens Norge i tredje lag hjemme slog Cypern 2-0.

Det danske landshold skal efter planen møde Irland på udebane 13. oktober i næste opgør i den nye turnering.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce