Annonce
Sport

Wales varmer op til Danmark med øretæve til Irland

Wales anført af superstjernen Gareth Bale slog Irland i Nations League i Danmarks gruppe. Wales møder søndag Danmark i Aarhus.

Christian Eriksen og co. møder søndag et formstærkt walisisk landshold, som i Nations League slog Irland 4-1.

Det kan muligvis være en ganske god idé, at det danske fodboldlandshold kan stille med de vanlige landsholdsstjerner søndag i Aarhus mod Wales.

Torsdag aften var der i hvert fald fuld fart på Gareth Bale og co., da Wales indledte gruppespillet i Danmarks gruppe i Nations League med en 4-1-sejr hjemme over Irland.

Wales sprudlede i første halvleg, mens waliserne satte foden lidt på bremsen i anden halvleg.

Der var blot spillet seks minutter, da Tom Lawrence fra Derby hamrede Wales på 1-0.

Efter 18 minutter slog verdensstjernen Gareth Bale så til.

Real Madrid-spilleren tæmmede bolden med brystet, tog et træk og kanonerede Wales på 2-0.

Den tidligere Manchester United-legende Ryan Giggs er manager for Wales, og Giggs kunne sætte sig tilbage og nyde, at Aaron Ramsey øgede til 3-0 før pausen.

17-årige Ethan Ampadu fra Chelsea lagde fornemt bolden fladt frem til Ramsey, og Arsenal-profilen hamrede bolden i mål ved nærmeste stolpe.

Efter pausen fortsatte Giggs' tropper med endnu en overbevisende scoring, da Bale med en flad pasning fandt Swanseas Connor Roberts.

Roberts foretog et lille chip med højre fod og helflugtede derefter bolden i mål med venstre fod til 4-0-føring, inden Shaun Williams fik lov at reducere til 1-4 efter 66 minutter.

Nations League er et ny turneringsformat, som skal erstatte for mange betydningsløse venskabskampe.

Der er EM-billetter til 2020 på spil i turneringen, som er inddelt i fire lag fra A til D.

Danmark spiller i andet lag og er i gruppe med Wales og Irland.

Torsdag aften blev der indgået våbenhvile mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen, da parterne indgik en midlertidig aftale.

Den sikrede, at Danmark kan stille med Christian Eriksen, Simon Kjær og de øvrige landsholdsstjerner søndag i Aarhus mod Wales.

Det sker, efter at Danmark på grund af fodboldkonflikten måtte stille med et nødlandshold med spillere fra blandt andet 2. division onsdag aften, da Danmark ude tabte med 0-3 til Slovakiet i en testkamp.

I det øverste lag spillede Tyskland og Frankrig 0-0 torsdag aften, mens Norge i tredje lag hjemme slog Cypern 2-0.

Det danske landshold skal efter planen møde Irland på udebane 13. oktober i næste opgør i den nye turnering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce