Annonce
Sport

Wada suspenderer thailandsk antidoping-laboratorie

Marc Braibant/Ritzau Scanpix
I en periode på op til seks måneder må thailandsk laboratorie ikke stå for at teste for doping.

Det Internationale Antidopingagentur (Wada) har suspenderet Det Nationale Center for Dopingkontrol i Bangkok i Thailand.

På sin hjemmeside skriver Wada onsdag, at det har truffet beslutningen, fordi centrets laboratorie ikke lever op til de internationale standarder for laboratorier.

Karantænen er givet efter besøg på laboratoriet. Den trådte i kraft mandag og kan vare i op til seks måneder, oplyser Wada.

I den periode må laboratoriet ikke stå for at teste blod- og urinprøver for spor af doping. I mellemtiden skal prøver sendes til et andet Wada-godkendt laboratorie.

Det Nationale Center for Dopingkontrol har mulighed for at appellere karantænen til Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

Centret kan søge om genoptagelse, efter at det har taget hånd om nogle "afvigelser" fra de internationale standarder, der ikke beskrives nærmere.

Karantæneperioden kan blive udvidet med op til seks måneder, hvis Wada ikke vurderer, at laboratoriets har gjort nok for at forbedre forholdene.

/ritzau/AFP

Annonce
Wadas pressemeddelelse om karantænen på Wadas hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce