Annonce
Sydfyn

Vvs-firma i Svendborg går ind i landsdækkende kæde

Der er kommet lidt ekstra klistermærker på Søkrogs biler, efter at vvs-firmaet er blevet en del af en kæde.
Søkrog VVS er gået ind i en kæde og har i samme forbindelse skiftet navn. Manøvren skal blandt andet styrke firmaets markedsføring.

Svendborg: Søkrog VVS A/S er blevet til Søkrog VVS A/S - Bedre Bad Svendborg.

Det snart tre årtier gamle Svendborg-firma er nemlig en del af kæden med navnet Bedre Bad - Bedre Energi.

Kæden har godt og vel 60 vvs-forretninger fordelt over hele landet, og ifølge Kenneth Søkrog er der sund fornuft i skridtet.

- Vi har en fornuftig fordeling mellem erhvervs- og privatkunder, ligesom vi løser opgaver inden for energi-, bad- og vvs-området. Men også inden for disse områder er kravene til viden og ekspertisen stigende, siger han ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

Markedsføringsmuskel

Det handler også om, at det godt kan være udfordrende for en lille forretning at trænge igennem med budskaberne.

Og at Bedre Bad - Bedre Energi-kæden ifølge Kenneth Søkrog er stærk udi disciplinen markedsføring.

- Vi bliver en del af de løbende aktiviteter, som vi som enkeltfirma ikke ville have hverken overblik eller ressourcer til at gennemføre. Vi får så at sige en meget større markedsføringsmuskel, siger han i pressemeddelelsen, i hvilken han også anfører, at kæden har sit eget uddannelsesakademi.

Det vil højne Søkrog-medarbejdernes uddannelsesniveau og evne til at holde sig ajour med udviklingen, og endelig får Søkrog selv mulighed for at udveksle erfaringer på møder med andre af kædens medlemmer, oplyser han i pressemeddelsen.

Søkrog VVS A/S er stiftet i 1992 og har adresse i Søkrogen i det vestlige Svendborg, og virksomheden havde i gennemsnit seks ansatte i regnskabsåret 2018. Kenneth Søkrog ejer alle aktier i firmaet.

Brødtekst

Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hvornår sker der noget?

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce