Annonce
Assens

Vupti, sådan fik Helnæs et rullende og populært ishus med far og datter bag disken: - Vi har fået en kæmpe opbakning

Helnæs har fået en ny isbod - på Bøgeskovvej - og den er allerede blevet populær. Det er far og datter, der står bag disken. Foto: Daniel Kofoed
Bent og Ida Abrahamsen, far og datter, står bag Helnæs' nyeste attraktion, en isbod på hjul, der foreløbig står på fast grund på Bøgeskovvej 8, men er klar til at rulle ud, hvis der bliver behov for det.

Helnæs: De naturskønne omgivelser på halvøen Helnæs er et godt trækplaster.

Nu har Helnæs fået en ny ”attraktion”, som der er god grund til at starte bilen for at opleve.

Siden påske har far og datter, Bent og Ida Abrahamsen, serveret is fra Bøgeskovvej 8 i udvalgte weekender og på helligdage.

Annonce

Der har indtil videre været god rift om de gammeldags isvafler, der bliver langet over disken.

- Det er blevet godt imod af øens befolkning. Vi har fået en kæmpe opbakning fra dem. I påsken var det mest børnefamilier, og siden har det mere været det ”voksne” publikum. Det kan jeg se på, hvilken slags is der er solgt, fortæller Bent Abrahamsen.

- Folk kommer også både fra Ebberup, campingpladsen og sommerhusområderne. Folk er gode til at støtte lokale tiltag, tilføjer manden bag Helnæs’ nye isbod.

Fritidsjob til datter

57-årige Bent Abrahamsen flyttede pr. 1. april til Helnæs. Han har i noget tid snakket med sin 14-årige datter, som bor hos ham fjorten dage ad gangen, hvordan hun kunne komme til at tjene sine egne penge.

I starten af marts anskaffede faren, der til dagligt er tømrer, en pølsevogn, som er blevet ombygget til en moderne isbod på hjul.

Bent Abrahamsen er manden bag Helnæs Is. Foto: Daniel Kofoed
Et udvalg af de veganske is hos Helnæs Is. Privatfoto.

Planen er, at isboden i sommerperioden skal holde åbent hver dag – også om aftenen. I øjeblikket har den åbent på helligdage – og udvalgte weekender. Eksempelvis på Mors dag søndag 9. maj.

Man kan følge med i åbningstiderne i Facebookgruppen ”Helnæs Is”, og Bent Abrahamsen fortæller, at planerne om en isbutik har rumsteret i noget tid.

- Vi har gået med tanken i lang tid. Vi har nogle venner, der bor på Helnæs, og vi har sagt, at når jeg flytter herud, så må vi lave et ishus. Jeg er sådan én, der bare går i gang, og nu er vi sprunget ud i is-eventyret, siger Bent Abrahamsen, der oprindeligt er vestjyde.

Annonce

- Vi er nødt til at gøre noget

Bent Abrahamsen pointerer, at det er hans datter Ida, der skal have hele æren for at komme på idéen med isboden. Far og datter får hjælp af Idas veninde på Helnæs til at bemande den.

Helnæs Is har både økologiske og veganske is i sortimentet. Og ishuset sælger også kaffe og sodavand. Desuden har isboden netop indgået et samarbejde med Assens Bowlingcenter om levering af forskellige menuer på bestemte datoer. Første gang er 13.-14. maj.

- Vi er nødt til at prøve noget af. Man kan ikke sidde med hænderne i skødet, siger Bent Abrahamsen, der tror på, at en del lokale gerne vil spare turen til Haarby og Assens.


Vi er nødt til at prøve noget af. Man kan ikke sidde med hænderne i skødet

Bent Abrahamsen


Bent Abrahamsen forestiller sig, at den mobile isbod godt kan rykke rundt og sælge is fra forskellige lokationer i lokalområdet. Han er også åben overfor at leje den ud – når den altså ikke er i brug på Helnæs.

Helnæs er et turistmål for naturinteresserede. Nu kan de også få en forfriskning i Bent Abrahamsens indkørsel, hvor en ny isbod er sat op. Foto: Daniel Kofoed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Anden halvleg i gang: Danmark foran 1-0

Annonce