Annonce
Gear

Vupti - jolle samlet på tre timer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Campingforhandler får forhandling af Walker Bay-jollen på Fyn

Bådebygger Claus Jacobsen, Hørsholm, importerer den amerikanske super-jolle Walker Bay og herfra lyder det: "Jollen er let at samle. Alle kan gøre det, men man skal nok regne med at skulle bruge en weekend."

Bådpladsen svarer: "OK - lad det komme an på en prøve."

Og sådan blev det! Den amerikanske jolle arriverede: To store pap-kasser og skroget til en 10 fods synkefri Walker Bay-jolle.

Annonce
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klar på tre timer

Tre familier fra Svendborg gik i gang med at læse tegninger, bygge, prioritere og vende skruer og mø-trikker korrekt - i begyndelsen under Claus Jacobsens kyndige instruktion, når der opstod spørgsmål, som amatører ikke lige kunne finde en løsning på. Og vupti. Efter tre timers intensivt arbejde var båden samlet og søsætningsklar.

Stærkt skrog

- Jollen er fremstillet i et let, meget stærkt og "blødt" plastmateriale, som ikke kræver vedligeholdelse.

Der er 10 års garanti på skroget, der tillige er så stærkt, at hvis man kører jollen over med en bulldozer, retter den sig ud igen, lød bådebyggerens afskedskommentar. Bådene er fremstillet i verdens største tryk-støbeforme i et uforgængeligt materiale kaldet: HIMC.

Jollen kan kun købes som samlesæt, der er lige til at gå til med de tilhørende smådele fornemt emballeret hver for sig.

En forholdsvis let og forståelig byggetegning forklarer skridt for skridt den bedste rækkefølge i processen og hvilke enkeltdele, der skal benyttes.

På den måde bliver selv den ukyndige amatør ledt sikkert gennem processen, selv om der - indrømmet - også er et par hurdler undervejs. Så hvis man er utrolig fummelfingret, er det nok en god ide at søge hjælp hos en person, der har håndværksmæssige evner?

Flere muligheder

Jollerne findes i forskellige størrelser og udformninger og fåes med forskellige dele: Sail Kits afhængig af, hvad den skal bruges til.

Man kan for eksempel starte med en jolle med årer og fortsætte med den oppustelige gummibådsfender, der gør det næsten umuligt at kæntre med jollen, samt mast, bom og sejl, blokke, tovværk, ror og sænkekøl (sværd). Bådene har løftestropper i siderne og et integreret hjul på kølen, så den kan trækkes over land. Den mindste af jollerne vejer kun 32 kilo, og kan ligge på taget af en bil eller campingvogn.

Leif Larsen Marine i Svendborg overvejer i øjeblikket, om man skal bryde firmaets knæsatte princip om ikke at forhandle sejlbåde og sejljoller.

- Men vi må lige have lidt tid til at drøfte det først. Vi har allerede solgt den første Walker Bay-jolle med sejl foranlediget af Bådpladsens omtale. Selv om vi ikke på nuværende tidspunkt har status som egentlig forhandler, kan vi skaffe bådene hjem til lokale købere, siger Leif Larsen.

Tarup eneforhandler

Men også campingbranchen på Fyn er stærkt interesseret i Walker Bay-bådene:

- Jeg synes, at det er en spændende kvalitetsbåd - også til campingbrug - og jeg har netop indgået en aftale med importøren, der betyder, at jeg bliver den eneste campingforhandler på Fyn, som må forhandle byggesættet, siger campingforhandler Jan Lumby Johansen, Tarup Campingcenter ved Odense.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce