Annonce
Udland

Vulkanuro fører til evakuering af dele af Guatemala City

Nylig aktivitet fra vulkanen Fuego har skabt bekymring - og mindst tre områder omkring hovedstaden Guatemala City evakueres.

Godt 4000 indbyggere omkring Guatemala City er blevet bedt om at evakuere efter vulkanaktivitet.

Annonce

En stigende aktivitet fra vulkanen Fuego, på dansk Ildens Vulkan, har fået myndighederne i Guatemala til at evakuere indbyggere i udkanten af hovedstaden, Guatemala City.

Vulkanen har mandag sendt en askesky op i omkring 1500 meters højde. En strøm af lava er løbet omkring 2,5 kilometer ned ad en kløft langs det bjerg, vulkanen ligger på.

Flere landsbyer i området er evakueret. I alt er omkring 4000 mennesker bragt i sikkerhed, skriver nyhedsbureauet AP.

Det er Guatemalas katastrofemyndigheder, der har advaret om, at nylig aktivitet fra vulkanen kan gøre det farligt at befinde sig i de nærliggende områder.

Den kraftige rumlen har sendt rystelser gennem flere huse. Guatemalas vulkaneksperter siger, at aktiviteten i Fuego frembringer "konstante lyde, der minder om et lokomotiv".

Vulkanen, der ligger omkring 40 kilometer sydvest for hovedstaden, er en de mest aktive i Mellemamerika. Et udbrud i juni kostede mindst 194 mennesker livet. Derudover er 234 stadig savnet.

Ud over de mange menneskeliv kostede vulkanudbruddet i juni også dyrt økonomisk, skriver nyhedsbureauet dpa. Vulkanen forårsagede skader for flere hundrede millioner dollar.

I oktober er der kommet mere aske og lava ud af vulkanen, hvilket har skabt bekymring for nye udbrud.

Den største fare er de enorme mudderstrømme, vulkanen kan forårsage. Det er en blanding af aske, sten og mudder, der i værste fald kan begrave en hel landsby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Annonce