Annonce
Middelfart

Vuggestuebarn faldt fra gangbro - slap med hjernerystelse: - Vi er frygtelig kede af det

Aktivitetspladsen ved Middelfart Stadion. Torsdag faldt en lille dreng fra en gangbro og blev indlagt på Odense Universitetshospital. Foto: Daniel Kofoed.
Middelfart Kommune beklager, at et vuggestuebarn faldt anslået 2,5 meter fra en gangbro torsdag formiddag.

Middelfart: En lille dreng fra børnehuset Nysgerrium faldt ned fra en gangbro, da han var på tur med sin vuggestuegruppe på Aktivitetspladsen, det nye lege- og bevægelsesområde ved Middelfart Stadion.

Uheldet skete torsdag formiddag, og en ambulance og en lægebil blev ifølge skole- og dagtilbudschef Grete Berggren tilkaldt.

Hun oplyser, at drengen faldt ud over et rækværk, mens han gik sammen med vuggestuepersonalet.

- Der bliver ringet 112, og der kommer en ambulance og en læge, og drengens far kommer frem og er med i ambulancen til Odense Universitetshospital, fortæller skole- og dagtilbudschefen.

Grete Berggren har fået en foreløbig redegørelse, hvor man vurderer, at drengen faldt anslået 2,5 meter ned.

Han slap tilsyneladende billigt fra faldet.

- Drengen er gennemscannet og gennemundersøgt, og han sidder op i sengen, men han har fået en hjernerystelse. Vi beklager utrolig meget, og vi er frygtelige kede af det, der er sket, understreger Grete Berggren, der tilføjer, at man nu skal klarlægge de nærmere omstændigheder.

Annonce

Forældrene er orienteret

Skole- og dagtilbudschefen uddyber, at forældre og bestyrelsen i den pågældende institution er orienteret om episoden via det interne beskedsystem.

- Vi har kaldt personalet sammen, og i morgen, (fredag, red) tager vi om det, hvis der er nogen, der har brug hjælp, siger hun.

Grete Berggren påpeger, at det er for tidligt at konkludere, om sikkerheden eller opsynet med børnene på legepladsen har været tilstrækkelig.

Det kan hun først kommentere, når de nærmere omstændigheder omkring uheldet er klarlagt.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce