x
Annonce
Sydfyn

Lukkede genbrugstationer vækker stor vrede blandt haveejere

Mette Kragh fra Svendborg bruger, som tusinder andre, coronadagene på at gå i haven. Hun synes, det er ufleksibelt, at kommunens genbrugspladser lukker netopp nu. Foto: Katrine Becher Damkjær
Både borgere og politikere kræver genbrugstationer lukket op

Svendborg: Mette Kragh bor på Egensevej og arbejder i sin have for øjeblikket. Hun er ikke bare lidt vred, men meget. Lukningen af Vand og Affalds genbrugsstationer er ufleksibel, mener hun.

- Alle har tid til at gå i haven nu, fordi de går hjemme, og så står vi der og kan ikke komme af med vores haveaffald, fordi genbrugsstationerne er lukket, det er da tåbeligt, siger hun.

- Når forretningerne kan holde åbent og tage deres forholdsregler, så kan en genbrugsstation vel også. Vi sidder lukket inde i hver vores bil, og vi kommer ikke i nærkontakt med hverken ansatte eller hinanden. Det må være muligt at gøre noget fleksibelt, så man på skift havde åbent for haveaffald på de i de forskellige genbrugspladser. Man kan vel kontrollere, at der kommer et vist antal ind af gangen og på den måde sikre, at der ikke kommer for mange. Selvfølgelig skal vi tage hensyn til de ansatte, men det må da være muligt at håndtere det, siger Mette Kragh.

Mette Kristensen medlem af Svendborg Byråd for Venstre er helt enig med Mette Kragh og har skrevet et læserbrev, hvor hun opfordrer til, at man lukker genbrugspladserne op igen.

- Det virker underligt at lukke genbrugspladserne, når nu forretningerne kan holde åbent, og vi kan gå på indkøb. Når vi er på genbrugspladsen opholder vi os i det fri, og det må være muligt, at lade folk komme på genbrugspladsen under hensyntagen til myndighedernes anbefalinger uden at komme i nærkontakt, sige Mette Kristensen.

- Vi risikerer, at affaldet bliver smidt i naturen og det skal vi undgå, siger hun.

Mette Kragh fra Svendborg bruger, som tusinder andre, coronadagene på at gå i haven. Det akkumulerer en del haveaffald, som folk ikke kan komme af med. Foto: Katrine Becher Damkjær
Mette Kragh fra Svendborg bruger, som tusinder andre, coronadagene på at gå i haven. Det akkumulerer en del haveaffald, som folk ikke kan komme af med. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce