Annonce
Sydfyn

Vrede over grundsalg: Henvendelse gjorde, at man fandt frem til område med mulighed for udstykning i Rudkøbing

Sylen i Rudkøbing får tre grunde med i det nye kommunale udbud. I dag bruges området som fællesareal, men det har ligget i lokalplanen fra 1990 som byggegunde. Foto: Martin Ramsgaard
Vil lade beboere beholde fællesareal, hvor der er boldspil og vejfester.

RUDKØBING: At der er sat tre grunde til salg på Sylen i Rudkøbing huer ikke Finn V. Pedersen, som selv bor på Sylen 5. Han skældte i et læserbrev i Fyns Amts Avis den 15. april ud over beslutningen. Dels bruges arealet til børns boldspil, vejfester med videre, dels er området alt for vådt og kræver ekstrafundering, nævnte han.

Finn V. Pedersen har selv brugt små 50.000 kroner til sådan ekstrafundering, skrev han i debatindlægget.

At Sylen overhovedet er på salgslisten, skyldes en henvendelse sidste år.

- Der var en, som ønskede at få lov at købe en grund i området. Derfor kom Sylen med i udbuddet. Men jeg tror, at vedkommende fandt en anden grund i stedet, så det ikke blev til noget, siger borgmester Tonni Hansen (SF), som ellers henviser til fagudvalget, Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget.

Formanden, Bo Nissen (K), vurderer, at man så har brugt anledningen til at gennemgå alt, hvad der har ligget til salg i de tre gamle kommuner, som i dag er Langeland Kommune.

- Så er Sylen kommet med, og jeg synes, at det er vigtigt at nævne, at det hele tiden har været meningen at have de grunde, som nu er sat til salg. Det fremgår af en lokalplan helt tilbage fra 1978 i den gamle Rudkøbing Kommune, påpeger udvalgformanden.

Også i en opdatering af lokalplanen, fra 1990, er området i denne del af Sylen udlagt til byggegrunde.

- Så kan jeg se, at nogen taler imod og nævner, at det har kostet ham til ekstra fundering. Men måske er der nogen, som finder området attraktivt, selv om det er vådt. Det kan måske være udsigten, tilføjer Bo Nissen.

- Gør det indtryk, at der er modstand i Sylen mod flere byggegrunde?

- Nu må vi se, hvad resultatet af undersøgelserne bliver. Hvis det viser sig at være en rigtig dårlig løsning, har jeg den generelle holdning, at man ikke ukritisk skal holde fast i en beslutning, svarer udvalgsformanden.

Allerede i den gamle Rudkøbing Kommune var området i en lokalplan - fra 1990 - udlagt til byggegrunde, også dem, der nu udstykkes og er sat til salg, påpeger teknisk chef Rikke Fink, Langeland Kommune.

Egentlig var der plads til fire grunde, men da der på arealets østligste del er en kloakledning og en pumpestation, er man nået frem til tre med en størrelse, som matcher dem, der ligger i Ørstedbyen.

I Sylen er grundene på 1266-1306 kvadratmeter. Prisen er 350 kroner pr. kvadratmeter. Den størrelse og dyreste står således i 475.100 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce