Annonce
Odense

Vrede borgere: Underskrifter skal redde friluftsbadet

Friluftsbadet optræder i det sparekatalog, som By- og Kulturudvalget skal drøfte på tirsdag. Det har startet en underskriftsindsamling. Arkivfoto: Tim K. Jensen
Grith Lykke Clausen har startet en underskriftsindsamling mod en eventuelt lukning af Odense Friluftsbad. Midt på dagen onsdag havde over 400 skrevet under i protest mod spareplanerne.

"Odense Friluftsbad står til lukning i 2020 sammen med andre kulturtilbud i byen. Vi ønsker, at politikerne prioriterer at bevare den historiske oase, Odense Friluftsbad, fordi den er en af Bolbros hovedattraktioner og et samlingspunkt, hvor familier, børn, unge og ældre har mulighed for at nyde sommeren i rolige omgivelser uanset pengepungens størrelse i et af de få resterende gratis tilbud, vi, som borgere i udkanten af byen, har tilbage."

Sådan skriver Grith Lykke Clausen, der har taget initiativ til underskriftsindsamlingen "Bevar Odense Friluftsbad" på hjemmesiden www.skrivunder.net

Underskriftsindsamlingen er blevet til, fordi Odense Friluftsbad optræder på en liste over mulige besparelser på kulturområdet, som politikerne i By- og Kulturudvalget er blevet præsenteret for, og som de skal tage stilling til tirsdag i næste uge.

- Som mange andre borgere i Bolbro synes jeg det ville være ærgerligt at miste den oase i sommeren, som Friluftsbadet er. Det er et fint sted for børn, som måske ikke kommer på sommerferie og et godt sted for de unge at samles og hygge sig. Det er forfejlet, hvis alle kulturelle tilbud skal centreres midt i byen. Der skal være plads til begge dele, siger Grith Lykke Clausen.

Hun har endnu ikke gjort op med sig selv, hvornår underskriftsindsamlingen slutter eller hvordan hun får underskrifterne overrakt til politikerne.

Støt og roligt i løbet af dagen er underskrifterne kommet til, og i mange af kommentarerne til underskrifterne fremgår det, at stedet har stor betydning for mange odenseanere, der er kommet der igennem flere generationer.

Stedet vækker tydeligvis minder for mange. Som eksempelvis Dorthe Halvas, der skriver:

"Det er fuldstændigt tåbelig at lukke friluftsbadet, når så mange odenseanere ikke har mulighed for at køre til stranden. Det er et fantastisk samlingssted. Da jeg var ung nærmest boede min kusine og jeg derude hele skolesommerferien".

Helle Andersen gør opmærksom på, at friluftsbadet kan være en helle for børn, der ikke kommer på ferie i løbet af sommeren.

"Friluftsbadet er en kulturinstitution og en aktivitet der tilgodeser mindrebemidlede familier med børn, der ikke har råd til ferierejser"

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Danmark

Liveblog: Så faldt dommen over Britta Nielsen - over seks års fængsel

Annonce