Annonce
forside

Vred bryggeriejer får massiv opbakning: "Sikke nogle platugler..."

Brygmester Erik Nielsen fra Thurø har tirsdagen igennem i den grad skabt røre og fået folk til tasterne, siden han skældte filmselskabet Zentropa ud og beskyldte dem for at bedrive usmageligt tiggeri.

Han blev spurgt, om Thurø Bryghus var interesseret i gratis at sponsorere "nogle dejlige drikkevarer" til en fest med omkring 50 deltagere på Boltinggaard Gods, hvor filmselskabet er indkvarteret, mens de optager TV2-miniserien Håbet.

- Jeg synes, Zentropa optræder respektløst. Vi får mange henvendelser fra alt lige fra brevdueklubber over dilettantforeninger til løbeklubber, som godt vil have begivenheder sponsoreret. Men mailen fra Zentropa er speciel, fordi de ikke tilbyder noget den anden vej. Vi får ikke vores navn i rulleteksterne eller andet. Der er intet i det for mig - det er rent tiggeri, sagde Erik Nielsen blandt andet.

Zentropa-direktør Anders Kjærhauge var lodret uenig:

- Hvis du spørger mig direkte, så fatter jeg det ikke. Han kan jo bare sige nej, sagde direktøren.

Annonce
Læserne og brugerne af fynsamtsavis.dk, Fyens.dk og blandt andre Facebooksiden Vores Svendborg bakker den sydfynske bryggeriejer op. Arkivfoto: Yilmaz Polat.

Hovedparten af de flere end 1100 deltagere i fynsamtsavis.dks uvidenskabelige afstemning er enig med brygmesteren. Ved 17-tiden havde 84 procent i hvert fald svaret nej til, at det er i orden, at Zentropa beder om gratis øl til en afslutningsfest.

Flere følger op med en kommentar:

Også på blandt andet Facebooksiden Vores Svendborg er der godt gang i afstemning og debat, hvor flest er på brygmesterens side:

Mens enkelte slet ikke mener, at historien egner sig til at blive bragt frem i offentligheden:

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce