Annonce
Erhverv

Voxeværket vil indtage Fyn og Jylland

Henrik Oxe er manden bag kontorfællesskaberne Voxeværket. Kæden er i stor fremgang, og leder med lys og lygte efter gode ejendomme på Fyn og i Jylland.

Kontorfællesskaber er i fremgang efter finanskrisen. Der er nemlig kommet flere små virksomheder, og de efterspørger det, som fællesskaberne kan tilbyde. Vi har besøgt Voxeværket, der er en kontorkæde i Odense. Konceptet er så populært, at ejerne leder med lys og lygte efter flere steder at åbne kontorfællesskab

Kontorfællesskaber har efter finanskrisen været i voldsom vækst. Før 2010 var der i Danmark omkring 40 kontorfællesskaber. I dag er der 440.

Ét af de mange nye kontorfællesskaber åbnede i Odense i 2013. Voxeværket hedder fællesskabet og er en del af en kæde af kontorfællesskaber, der startede på Sjælland, hvor kæden i dag har otte fællesskaber.

Den store fremgang for kontorfællesskaber skyldes et stort hul i markedet for små kontorer efter finanskrisen, forklarer indehaver af konceptet Voxeværket, Henrik Oxe:

- Der skete to ting, som muliggør den her tendens. Ejendomsejerne kunne pludselig ikke leje de store kontorer ud, fordi der ikke var virksomheder til det. Og de små virksomheder begyndte at være meget bevidste om ikke at bruge for mange penge på flotte bygninger, siger Henrik Oxe.

Samtidig er det svært som lille virksomhed at finde frem til meget andet end kontorfællesskaber. Mæglerne vil ikke røre opgaver under 400 kvadratmeter, siger han:

- Hvis du som lille virksomhed henvender dig til en mægler, så spørger han, hvor mange hundrede kvadratmeter du skal bruge. Siger du 35 kvadratmeter, så gider han ikke bruge tid på dig.

Ballonmand.dk er en typisk lejer i Voxeværket. Han lejer 30 kvadratmeter, og er glad for de faciliteter, som lejerne er fælles om.

Fra én til ti ansatte

- Så det segment har jeg sat mig på. Virksomheder, hvor der er fra én til ti mennesker ansat, siger Henrik Oxe.

Sådan en virksomhed banker vi på hos i Voxeværket i Odense, der ligger på Svendborgvej tæt ved motorvejen.

Ballonmand.dk står der på døren. Inde i det cirka 30 kvadratmeter store kontor sidder Lars Lottrup. Hans virksomhed er et bureau, der levere underholdning med ballondyr og ansigtsmaling:

- Jeg har omkring 40 folk rundt om i Danmark, som kommer ud til feste og arrangementer og underholder. Nogle gange er jeg også ude, men ellers så administrerer jeg det hele her fra kontoret, siger Lars Lottrup.

For ham er det en god løsning, at være en del af et kontorfællesskab:

Annonce

Ro til at arbejde

- I princippet kunne jeg jo sidde derhjemme. Men der er sgu aldrig ro til at arbejde. Her kan jeg lukke døren, der er en lækker kantine, og der er mennesker at snakke og spare med. Det synes jeg er mere end huslejen værd, siger han.

Voxeværket startede fordi en ejendomsejer var ved at brænde ind med sin store kontorbygning, fortæller Henrik Oxe:

- Jeg blev ringet op i 2010 af en arkitekt i mit netværk, der havde en ejendom i Roskilde. Han havde 1500 kvadratmeter kontor, som han ikke kunne leje ud. Han havde hørt om, at jeg tidligere havde afsat nogle lejligheder, der var svære at få solgt. Og så begyndte vi at arbejde sammen om at fylde kvadratmeterne med små erhvervsdrivende.

- Og med det samme blev kvadratmeterne revet væk. Vi havde ramt helt rigtigt. Nu har vi otte lokationer på Sjælland, én på Fyn, og vi har en strategi om at åbne mange flere både på Fyn og i Jylland, siger Henrik Oxe.

Annonce

Iværksætteri er trendy

Konceptet ramte også direkte ind i det stigende antal iværksættere og enmandsvirksomhedere:

- Efter finanskrisen er måden man er ansat på ændret. Der er flere enmandsvirksomheder i dag. Før i tiden havde virksomhederne nok valgt at ansatte de her enmandsvirksomheder, i stedet ser man, at de arbejder sammen på projektbasis med fakturaer imellem dem, siger Henrik Oxe.

- Og de skal jo have et sted at være, det segment rammer vi perfekt. Det eneste man skal gøre for at komme i gang her er at flytte ind. Alt er her. Og det er ligeså nemt at komme ud igen. Mange små virksomheder vokser ret hurtigt. Det kan de gøre her, og når de er alt for store, så kan de finde sig nogle mere faste lokaler ude i byen, siger Henrik Oxe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce