Annonce
Læserbrev

Vores veje og fartkontrol

Læserbrev: Jeg har beskæftiget mig en del med fart og fartglade unge. Både som skrivende og i mine år som klubleder med en daglig kontakt med en hel masse unge mennesker. Næsten lige så længe, som jeg har arbejdet med unge mennesker, har jeg haft den mening, at vi fejlinvesterer omkring fart og trafik.

Hvis der er et fartproblem, investerer vi en masse penge i ikke klimavenlige tiltag, som gør trafikken besværlig. Hvorfor kan vi ikke opsætte stærekasser, som fotograferer alle fartsyndere på de problematiske strækninger?

Jeg har lige kørt 6000 km på en to måneders-tur, hvor vi har været igennem følgende lande: Tyskland, Frankrig, Schweiz, Italien, Slovenien, Kroatien, Bosnien og Østrig. I stort set alle de andre lande er der opsat stærekasser. På vej ud af Bosnien blev vi stoppet, og de kontrollerede, at vores registreringsnummer ikke var i nogle af deres fotofælder. Hvis de ikke stopper os i Bosnien, kan de ikke få deres penge fra udenlandske biler.

I Kroatien kørte vi samme dag ca. 100 km af en hovedvej – indtil vi nåede motorvejen. Her kom vi forbi adskillige stærekasser og mindst fem manuelle målinger, alle stærekasserne var skiltet forinden. Vi blev ikke fotograferet.

Nogle siger, at det er overvågning, men jeg bliver jo kun registreret, hvis jeg overskrider hastighedsgrænserne. Når andre lande kan, hvorfor kan vi så ikke?

Danmark er så småt ved at komme med. Men det ville være meget billigere og måske også bedre, hvis vi satte stærekasser op i stedet for at lave alle de trafikchikaner, som ødelægger chaufførers helbred og koster milliarder, vi som samfund kunne bruge mange andre steder.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Omtale. FS var tavs om Don Juan

Læserbrev: Fyens Stiftstidende skal have ros for at lave gode foromtaler af kulturelle begivenheder på Fyn. Læserne får på denne måde en påmindelse om, at koncerten, udstillingen, teaterstykket og så videre snart har premiere, og man kan samtidigt få inspiration til, om det måske var en kulturbegivenhed, man kunne tænke sig at opleve. Foromtalerne er meget nyttige for læserne, uanset hvilken form de tager: baggrundsinformation, interview med kunstneren, en skuespillers dagbogsoptegnelse inden premieren osv. Bortset fra notitser i Det Sker-sektionen, har FS ikke omtalt Den Fynske Operas opførelse af Don Juan fra den 29. november til 7. december 2019. Mozarts Don Juan, som også kaldes operaernes opera, er en af Den Fynske Operas største forestillinger i 2019-2020-repertoiret, og operaen fik end ikke en anmeldelse fra FS. Det er især en skam, da forestillingen godt kunne have raget rigtigt mange stjerner til sig. Instruktøren og pianisten Jacob Beck havde kreeret en genial sammenblanding af komedie og tragedie, tale på dansk så alle kunne forstå handlingen og de smukke arier på italiensk. Man grinte rigtigt meget og kunne samtidigt nyde de yderst professionelle operasangeres smukke arier og levende skuespil. Alt i alt er det en forestilling, som appellerer til et ungt publikum, og det ville have være fornemt, hvis FS kunne have været med til at fremme dette. Operagængere er nok nogle af de mest trofaste avisabonnenter, så det er nok ikke klogt at skuffe dem for meget med tavshed om vigtige operabegivenheder på vores ø.

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce