Annonce
Læserbrev

Vollsmoseplan. Hvor kommer pengene fra?

Læserbrev: Den 7. maj 2019 offentliggjorde byrådet en plan, der fremlægges for ”investorerne”. Hvem ”investorerne” er fremgår ikke, men kommunen skulle være i dialog med flere. Det fremgår dog, at de almennyttige boligselskaber skal betale godt tre milliarder af medlemmernes penge for at flytte 3.000-5.000 af kommunens borgere. Det ville være meget velkomment, hvis borgmesteren ville bekræfte, at finansieringen af hele planen inklusive letbane etape 2 under ingen omstændigheder vil kræve bidrag fra skatteyderne i Odense. Det er nemlig ikke mere end tre måneder siden, byrådet nedsatte en taskforce, fordi Odense Kommune i 2019 og hvert år fremover underbudgetterer samtlige velfærdsområder med mindst 700 millioner i forhold til landsgennemsnittet, og fordi en fremskrivning af budgetterne viser et markant større hul i kassen.

Nedrivning af 1000 boliger i Vollsmose og opførelse af et tilsvarende antal nye, flytning af 3.000-5.000 borgere og en letbane etape 2 må koste milliarder – måske sågar i den høje ende af et et-cifret milliardbeløb.

Når Odense Kommune er så fattig, at der ikke er råd til gode børneinstitutioner, gode skoler og en ældreomsorg, vi kan være bekendt, må skatteyderne have krav på at få at vide, hvor de mange milliarder skal komme fra – og inden byrådet i slutningen af maj måned 2019 skal tage endelig stilling til planen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Større overskud hos Aagaard Nielsen

Annonce