Annonce
Læserbrev

Vollsmose. Tankevækkende nødråb

Læserbrev: Det er et tankevækkende læserbrev, som P. T. Andersen skrev i FS 12. februar om Vollsmose-beboernes frustration og følelser om usikkerheden for fremtiden. Det er ikke bare et læserbrev, men et nødråb. Man skal virkelig være kold og hjerteløs, hvis man negligerer læserbrevet, som kræver en god forklaring som svar.

Nu er det jo almindelig kutyme i Odense, at hvis en bygning står i vejen, så fjerner man den uanset alder eller tilstand. Men bygningerne i Vollsmose står ikke i vejen, og de er ikke gamle og udslidte. Derfor er det uforståeligt for almindelige borgere, at man på rent kommunistisk maner smider folk ud af deres lejligheder for at rydde bygningerne. Det er galimatias, dyrt og umenneskeligt, at tusinder af beboere skal smides ud, blot fordi nogle ganske få mennesker ikke kan acceptere samfundets regler. Det er, som om kommunen flyder i penge og nyder magten over folket.

Hvad er det dog for en politik, der føres i Odense? Politikerne burde sætte sig i en god stol og filosofere sig selv ind i beboernes situation? Mon ikke konklusionen ville blive: Det vil vi ikke selv udsættes for, så det skal de andre heller ikke!

Annonce
Vollsmose med Fynsværket i baggrunden. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Færdselsuheld på Lyø for første gang i mange år

1995 Stiftstidendes medarbejder Bo Østlund kunne ikke finde sin tandbørste, men kæresten og passet var klar til London, da DR’s ”Husk lige tandbørsten” rullede over skærmen i aftes. Den fynske journalist var deltager i Casper Christensens populære underholdningsshow, hvor det gælder om at løse en opgave på tid. Da drejescenen svingede rundt, rummede den foruden Bo Østlunds skrivebord og to kolleger fra Odense også adskillige stakke af dagens Fyens Stiftstidende, der indeholdt bogstaverne til titlen på en kendt London-muscial. Med kollegernes hjælp fik Bo Østlund løst opgaven, og efter en nat på Hotel d’ Angleterre venter der Bo og hans kæreste en musical-oplevelse i London. 1970 Efter tre dages intenst flyttearbejde forlader Civilforsvarets Sektion Fyn i dag det gamle slot i Sandholt-Lyndelse, hvor korpset i snart 28 år har haft til huse. De 87 værnepligtige og den faste stab af officerer indlogeres nu under mere tidssvarende forhold på CF-kasernen i Middelfart, mens det har været nødvendigt at afskedige det civile personale på 10 ansatte. Flytningen, der sker af besparende årsager, rammer ikke alene det afskedigede personale hårdt. Det er med vemod, at den lokale befolkning siger farvel til garnisonen og den tryghed, som de mange CF-ere var med til at skabe. Blandt den faste stab af officerer er der tre af korpsmestrene, som var med til at flytte ind på det gamle slot i 1942. 1945 For første gang i mange år skete der i går en form for færdselsuheld på Lyø. Gdr. Jørgen Chr. Jørgensen var på vej ned til damperen med et læs kløverfrø. Da køretøjet befandt sig på Postbanken gled en sæk ned mellem hestene og vognen, og derved blev dyrene sky og satte i vildt løb fremefter. Gdr. Jørgensen faldt ned og kom til at sidde på vognstangen, mens køretøjet fortsatte ud over anløbsbroen. Den tunge vogn blev stående på molen, mens vognstangen knækkede og seletøjet blev revet over. Gdr. Jørgensen blev med tømmen om den ene arm og ben slynget ud over hestene, der også faldt i vandet. Det lykkedes for gdr. Jørgensen at komme fri og redde sig i land, men begge heste druknede.

Annonce