Annonce
Odense

Vollsmose-læger lader vente på sig: Nu har interesseret meldt sig

Region Syddanmark har ikke opgivet håbet om, at borgerne i Vollsmose får en lægepraksis i sundhedscentret. Og nu har en mulig kandidat meldt sig. Arkivfoto Birgitte Carol Heiberg
Region Syddanmark har for tredje gang slået stillingsopslag til en lægepraksis i Vollsmose op. De to første gange kom der ingen ansøgere, men nu har en interesseret læge meldt sig.
Annonce

Måske er tredje gang lykkens.

Det håber man i hvert fald i Region Syddanmark, der for nu tredje gang har slået et opslag op, hvor man søger læger, der har lyst til at være praktiserende læge i Vollsmose.

De to første stillingsopslag trak slet ingen ansøgere, men det ser nu ud til at ændre sig med det tredje opslag.

Det fortæller Frank Ingemann Jensen, der er afdelingschef praksisafdelingen i Region Syddanmark.

- Der er en, der har ringet og sagt, at han er på vej hjem fra udlandet. Ham skal vi snakke med i denne uge. Men nu skal vi jo ikke sælge skindet, før vi har skudt bjørnen, så vi ved ikke, om det falder i hak. Men der er interesse, siger Frank Ingemann Jensen og oplyser, at der er frist på opslaget 15. april.

Annonce

Politisk ønske

Der er ingen praktiserende læger i Distrikt Øst, som tæller omkring 20.000 borgere, hvoraf omkring 9000 af dem bor i selve Vollsmose, så i juni 2018 besluttede Regionsrådet, at udbyde to ydrenumre med adresse i Vollsmose Sundhedscenter til salg.

Borgerne i Vollsmose har dermed i dag lægedækning, og derfor har Bo Libergren (V), der er formand for Udvalget for det nære sundhedsvæsen, væbnet sig med tålmodighed i forhold til, hvornår læger kan behandle patienter i Vollsmose.

- Vi kan ikke gøre noget, før ansøgningsfristen er udløbet, i og med at ansøgerne, hvis der viser sig at være flere, skal behandles ens. Der er jo ikke noget akut problem, fordi alle borgere har en læge.

- Der er ikke noget pres på den måde, andet end der er et politisk ønske om, at det skal lykkes. Så man kan tage den tid, man vil tage, siger Bo Libergren.

Annonce

Vi må se

I forhold til det første opslag er stillingsbeskrivelsen ændret, så der er to muligheder.

Enten at drive en praksis på helt almindelige vilkår som praktiserende læge eller ved at lade fire læger passe praksissen på deltid. Resten af deres tid skal så bruges på at samarbejde med Odense Kommune og Indvandrermedicinsk Klinik i forhold til forebyggelse, sundhedsfremme, dataindsamling og ambulant behandling.

Bo Libergren kan ikke sige, om det med det tredje opslag lykkes at finde lægerne.

- Jeg aner det ikke. Jeg har det grundlæggende sådan, at det må vi se.

Odense Kommune har fået penge til at etablere klinikken, men det arbejde er endnu ikke begyndt. Hvis det i april lykkes at finde læger til praksissen håber Frank Ingemann Jensen, at de nye læger kan modtage patienter enten før eller lige efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder pressemøde om corona-situationen i bydelen

Annonce