x
Annonce
Læserbrev

Vollsmose. Bevar H.C. Andersen Skolen for børnenes skyld

Læser: De Radikales rådkvinde for Børn- og Ungeområdet, Susanne Crawley, skriver i Fyens Stiftstidende 15. januar, at en samling af de to skoler i Vollsmose skal være et nyt "flagskib."

SF støtter ikke forslaget om at lukke H.C Andersen Skolen og samle alle Vollsmoses skoleelever på Abildgårdskolen. For SF er det uforståeligt, hvordan det skulle blive bedre for børnene og familierne at blive samlet på en stor skole i et såkaldt ghettoområde, som i øvrigt er Danmarks største ghettoområde.

Man risikerer dermed at få en skole, som i den grad får meget store udfordringer, hvor vi ved, at eleverne er udfordret både socialt, sprogligt og fagligt. Udfordringer som bliver endog meget vanskelige at løse for skolen. Og det uanset om man tilfører lidt ekstra midler til den nye skole i en overgangsperiode.

Og i den proces vil der være masser af uro - ikke mindst i forhold til de børn og familier, der både skal flytte skole og måske bopæl, men også i forhold til de medarbejdere og den ledelse, der samtidig skal flyttes rundt. Hvordan rådkvinden forestiller sig, at børnene i 2. klasse om tre år på en sådan skole skal være blandt de bedste læsere i Odense, virker desværre temmelig urealistisk.

Der sker store forandringer i Vollsmose i de kommende 10 år i takt med, at boliger rives ned, og nye private boliger bygges op. Formålet er at bryde koncentrationen af sociale problemstiller op, og få nye resursestærke familier til at flytte ind i området, men hvordan det i den sammenhæng skulle blive en fordel at samle de nuværende børn på én skoler er meget svært at se. Det er for SF uforståeligt, hvordan det skulle blive attraktivt for kommende børnefamilier i bydelen at få deres børn på en så stor skole med de udforinger, en sådan skole vil stå med.

SF ønsker at bevare begge skoler i Vollsmose, og så kan det godt være, at skolerne vil have færre børn i klasselokalerne i en årrække, men en lavere klassekvotient er da heller ikke helt tosset. Tværtimod.

SF mener, at det vil være oplagt at bevare et spor på H.C Andersen Skolen og samtidig lave en ny vuggestue og børnehave på skolen, ligesom der tidligere har været. Og da institutionen ligger i udkanten af Vollsmose, vil vi dermed også kunne imødekomme den stigende efterspørgsel på vuggestuepladser, som for eksempel familier i Skibhuskvarteret har.

Men de Radikales forslag om skolelukning og flagskib deler SF ikke. For tanker om "magnetskoler" er ikke nye, men det er jo sådan med magneter, at de både kan tiltrække og frastøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Aflysning kan blive katastrofal: Publikum afgør, om Tinderbox overlever

Debat

April 1960: Brand på Anderupgaard

Annonce