Annonce
Læserbrev

Vollsmose. Bevar H.C. Andersen Skolen for børnenes skyld

Læser: De Radikales rådkvinde for Børn- og Ungeområdet, Susanne Crawley, skriver i Fyens Stiftstidende 15. januar, at en samling af de to skoler i Vollsmose skal være et nyt "flagskib."

SF støtter ikke forslaget om at lukke H.C Andersen Skolen og samle alle Vollsmoses skoleelever på Abildgårdskolen. For SF er det uforståeligt, hvordan det skulle blive bedre for børnene og familierne at blive samlet på en stor skole i et såkaldt ghettoområde, som i øvrigt er Danmarks største ghettoområde.

Man risikerer dermed at få en skole, som i den grad får meget store udfordringer, hvor vi ved, at eleverne er udfordret både socialt, sprogligt og fagligt. Udfordringer som bliver endog meget vanskelige at løse for skolen. Og det uanset om man tilfører lidt ekstra midler til den nye skole i en overgangsperiode.

Og i den proces vil der være masser af uro - ikke mindst i forhold til de børn og familier, der både skal flytte skole og måske bopæl, men også i forhold til de medarbejdere og den ledelse, der samtidig skal flyttes rundt. Hvordan rådkvinden forestiller sig, at børnene i 2. klasse om tre år på en sådan skole skal være blandt de bedste læsere i Odense, virker desværre temmelig urealistisk.

Der sker store forandringer i Vollsmose i de kommende 10 år i takt med, at boliger rives ned, og nye private boliger bygges op. Formålet er at bryde koncentrationen af sociale problemstiller op, og få nye resursestærke familier til at flytte ind i området, men hvordan det i den sammenhæng skulle blive en fordel at samle de nuværende børn på én skoler er meget svært at se. Det er for SF uforståeligt, hvordan det skulle blive attraktivt for kommende børnefamilier i bydelen at få deres børn på en så stor skole med de udforinger, en sådan skole vil stå med.

SF ønsker at bevare begge skoler i Vollsmose, og så kan det godt være, at skolerne vil have færre børn i klasselokalerne i en årrække, men en lavere klassekvotient er da heller ikke helt tosset. Tværtimod.

SF mener, at det vil være oplagt at bevare et spor på H.C Andersen Skolen og samtidig lave en ny vuggestue og børnehave på skolen, ligesom der tidligere har været. Og da institutionen ligger i udkanten af Vollsmose, vil vi dermed også kunne imødekomme den stigende efterspørgsel på vuggestuepladser, som for eksempel familier i Skibhuskvarteret har.

Men de Radikales forslag om skolelukning og flagskib deler SF ikke. For tanker om "magnetskoler" er ikke nye, men det er jo sådan med magneter, at de både kan tiltrække og frastøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Færdselsuheld på Lyø for første gang i mange år

1995 Stiftstidendes medarbejder Bo Østlund kunne ikke finde sin tandbørste, men kæresten og passet var klar til London, da DR’s ”Husk lige tandbørsten” rullede over skærmen i aftes. Den fynske journalist var deltager i Casper Christensens populære underholdningsshow, hvor det gælder om at løse en opgave på tid. Da drejescenen svingede rundt, rummede den foruden Bo Østlunds skrivebord og to kolleger fra Odense også adskillige stakke af dagens Fyens Stiftstidende, der indeholdt bogstaverne til titlen på en kendt London-muscial. Med kollegernes hjælp fik Bo Østlund løst opgaven, og efter en nat på Hotel d’ Angleterre venter der Bo og hans kæreste en musical-oplevelse i London. 1970 Efter tre dages intenst flyttearbejde forlader Civilforsvarets Sektion Fyn i dag det gamle slot i Sandholt-Lyndelse, hvor korpset i snart 28 år har haft til huse. De 87 værnepligtige og den faste stab af officerer indlogeres nu under mere tidssvarende forhold på CF-kasernen i Middelfart, mens det har været nødvendigt at afskedige det civile personale på 10 ansatte. Flytningen, der sker af besparende årsager, rammer ikke alene det afskedigede personale hårdt. Det er med vemod, at den lokale befolkning siger farvel til garnisonen og den tryghed, som de mange CF-ere var med til at skabe. Blandt den faste stab af officerer er der tre af korpsmestrene, som var med til at flytte ind på det gamle slot i 1942. 1945 For første gang i mange år skete der i går en form for færdselsuheld på Lyø. Gdr. Jørgen Chr. Jørgensen var på vej ned til damperen med et læs kløverfrø. Da køretøjet befandt sig på Postbanken gled en sæk ned mellem hestene og vognen, og derved blev dyrene sky og satte i vildt løb fremefter. Gdr. Jørgensen faldt ned og kom til at sidde på vognstangen, mens køretøjet fortsatte ud over anløbsbroen. Den tunge vogn blev stående på molen, mens vognstangen knækkede og seletøjet blev revet over. Gdr. Jørgensen blev med tømmen om den ene arm og ben slynget ud over hestene, der også faldt i vandet. Det lykkedes for gdr. Jørgensen at komme fri og redde sig i land, men begge heste druknede.

Annonce