x
Annonce
Læserbrev

Vollsmose. Bevar H.C. Andersen Skolen for børnenes skyld

Læser: De Radikales rådkvinde for Børn- og Ungeområdet, Susanne Crawley, skriver i Fyens Stiftstidende 15. januar, at en samling af de to skoler i Vollsmose skal være et nyt "flagskib."

SF støtter ikke forslaget om at lukke H.C Andersen Skolen og samle alle Vollsmoses skoleelever på Abildgårdskolen. For SF er det uforståeligt, hvordan det skulle blive bedre for børnene og familierne at blive samlet på en stor skole i et såkaldt ghettoområde, som i øvrigt er Danmarks største ghettoområde.

Man risikerer dermed at få en skole, som i den grad får meget store udfordringer, hvor vi ved, at eleverne er udfordret både socialt, sprogligt og fagligt. Udfordringer som bliver endog meget vanskelige at løse for skolen. Og det uanset om man tilfører lidt ekstra midler til den nye skole i en overgangsperiode.

Og i den proces vil der være masser af uro - ikke mindst i forhold til de børn og familier, der både skal flytte skole og måske bopæl, men også i forhold til de medarbejdere og den ledelse, der samtidig skal flyttes rundt. Hvordan rådkvinden forestiller sig, at børnene i 2. klasse om tre år på en sådan skole skal være blandt de bedste læsere i Odense, virker desværre temmelig urealistisk.

Der sker store forandringer i Vollsmose i de kommende 10 år i takt med, at boliger rives ned, og nye private boliger bygges op. Formålet er at bryde koncentrationen af sociale problemstiller op, og få nye resursestærke familier til at flytte ind i området, men hvordan det i den sammenhæng skulle blive en fordel at samle de nuværende børn på én skoler er meget svært at se. Det er for SF uforståeligt, hvordan det skulle blive attraktivt for kommende børnefamilier i bydelen at få deres børn på en så stor skole med de udforinger, en sådan skole vil stå med.

SF ønsker at bevare begge skoler i Vollsmose, og så kan det godt være, at skolerne vil have færre børn i klasselokalerne i en årrække, men en lavere klassekvotient er da heller ikke helt tosset. Tværtimod.

SF mener, at det vil være oplagt at bevare et spor på H.C Andersen Skolen og samtidig lave en ny vuggestue og børnehave på skolen, ligesom der tidligere har været. Og da institutionen ligger i udkanten af Vollsmose, vil vi dermed også kunne imødekomme den stigende efterspørgsel på vuggestuepladser, som for eksempel familier i Skibhuskvarteret har.

Men de Radikales forslag om skolelukning og flagskib deler SF ikke. For tanker om "magnetskoler" er ikke nye, men det er jo sådan med magneter, at de både kan tiltrække og frastøde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce