Annonce
Kerteminde

Beboere fra Vollsmose kommer på den hurtige venteliste: - Det er min store frygt, de finder ud af, at de kan søge herud

Jørn Pedersen er formand for boligforeningen Skovparken i Munkebo. Foto: Birgitte Carol Heiberg
- Jeg er bange for, at hvis der pludselig er nogen af de der familier fra Vollsmose, der flytter herud, så bliver vores regler ikke overholdt, og så har vi et nyt Vollsmose i Munkebo, siger formand for boligforeningen Skovparken i Munkebo, Jørn Pedersen.

Kerteminde: En del af beboerne fra de 1000 boliger, der i løbet af en årrække skal rives ned i Vollsmose, kan ende i boligforeninger i Kerteminde og Munkebo.

For selvom beboerne bliver tilbudt genhusning i Odense Kommune, kan de frit selv vælge at flytte til en anden boligforening, i det boligselskab de bor i. Og hvis de gør det, kommer de foran i boligkøen.

- Det er min store frygt, de finder ud af, at de kan søge herud. For vi har jo de her huse på 100 kvadratmeter, der er indrettet med to små værelser, et stort spisekøkken, to badeværelser, bryggers og en lille have, siger formand for boligforeningen Skovparken i Munkebo, Jørn Pedersen.

- Det frygter jeg, at de kan finde attraktivt, for der kan jo bo mange i sådan et hus på den måde, som de er vant til at bo på.

Annonce

Rækkehuse i tip-top stand

Skovparken lige har været igennem en flere år lang renovering.

- Vores rækkehusene er lavet i tip-top stand- alt er faktisk perfekt. Det gør også, at de er rigtig attraktive, fortæller Jørn Pedersen.

At skovparken er et attraktivt område, kan også ses på foreningens venteliste. Nye beboere skal nemlig vente i flere år, før de kan flytte ind.

- Jeg har lige snakket med en dame for 14 dage siden, der har fået at vide, at hun skulle vente i tre år, før hun kunne komme ind i Skovparken. Men hvis de inde fra Vollsmose begynder at søge til Munkebo, så skal hun vente endnu længere, siger Jørn Pedersen.

To ventelister

Skovparken hører ind under boligselskabet FAB, der har 943 boliger i Vollsmose. Af dem skal op til 226 boliger rives ned, og de beboere, der tvinges til at flytte, skal vente kortere tid end udefra kommende lejere, hvis de vælger at søge en af selskabet omkring 500-600 boliger i Kerteminde Kommune.

- Men det er ikke anderledes, end at en person, der i forvejen bor i et boligselskab, kan søge med fortrin til halvdelen af de ledige boliger i boligselskabet, fortæller Eva Jørgensen, der er afdelingschef i FAB.

Hun forklarer, at FAB har to ventelister. En ekstern for dem der kommer udefra, og en intern eller såkaldt oprykkerventeliste, for dem der i forvejen bor hos FAB.

Når der bliver boliger ledige i en boligforening under FAB, så går halvdelen af boligerne til dem, der venter på den eksterne liste og halvdelen til dem, der står på den interne liste.

Er ventetiden på den interne venteliste altid mindre end den venteliste med folk udefra?

- Ja, det er den. Den eksterne-venteliste er længere end den interne, så det går hurtigere, når man er internt, siger Eva Jørgensen.

- Så hvis man ikke vil gå og vente på at blive genhuset, så kan man søge ind i en anden boligforening med fortrinsret?

- Ja, det kan man godt, det kan man altid, og det har ikke noget med ghettoplanen at gøre. Det sker jo hele tiden, at man flytter fra den ene bolig til den anden ind og ud af kommunerne.

Et nyt Vollsmose i Munkebo

FAB beskriver på deres hjemmeside Skovparken som højt beliggende på et meget flot kuperet terræn med udsigt over Odense Fjord.

De mindste boliger i foreningen er på 61 kvadratmeter med en månedlig husleje på 4.276 kroner. Jørn Pedersen bor selv i et rækkehus på 100 kvadratmeter, som han betaler 6400 kroner for.

Han fortæller, at selvom beboerne er meget forskellige, er der et godt sammenhold i foreningen, hvor man altid er klar til at give en hjælpende hånd til naboen.

- Der har for år tilbage været problemer med støj og tyveri, men de seneste ti år har vi ikke haft ballade, siger Jørn Pedersen, der har været formand i 11 år.

- Det går godt både økonomisk og beboermæssigt, men der skal ikke ret meget til for at vælte det. Vi holder styr på det nu, fordi vi ikke har så mange af de der ballademagere, forklarer Jørn Pedersen.

- Men vi har et par syrere boende, og de er fandeme ikke sjove. For regler og sådan noget med hvordan man opfører sig, det er de fuldstændig kolde i røven overfor.

- Og jeg er bange for, at hvis der pludselig er nogen af de der familier fra Vollsmose, der flytter herud, så bliver vores regler ikke overholdt, og så har vi et nyt Vollsmose i Munkebo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce