Annonce
Faaborg-Midtfyn

Voldtog ekskæresten og truede hende med knive: 41-årig idømt tre et halvt års fængsel

En 41-årig mand er ved Retten i Svendborg idømt tre år og seks måneders fængsel. Arkivfoto: Michael Bager
To voldtægter og flere voldtægtsforsøg mod ekskæreste giver en 41-årig mand tre år og seks måneders fængsel. Han skal desuden betale 103.300 kroner til kvinden.

Ringe/Svendborg: Tre år og seks måneders fængsel.

Det blev straffen til en 41-årig mand, som ved Retten i Svendborg er dømt for voldtægt under særligt skærpende karakter af ekskæresten - en 24-årig kvinde.

Selve skyldsspørgsmålet blev afgjort efter flere retsmøder i efteråret, hvor den 41-årige også blev dømt for voldtægtsforsøg af farlig karakter mod den samme ekskæreste. Straffen er først nu blevet udmålt, idet retten har ventet på en mentalundersøgelse af den dømte.


Så er det særligt skærpende omstændigheder, at han truede med knive.

Lise Dyrby Nielsen, anklager ved Fyns Politi


Voldtægten fandt sted i mandens bolig i Ringe 1. august sidste år - efter at kvinden havde gjort forholdet forbi. Hun blev voldtaget to gange, og forinden blev hun truet med en kniv for halsen og en for det ene bryst.

Manden blev også dømt for flere voldtægtsforsøg mod hende samme dag, og de tre år og seks måneders fængsel var tæt på det, som anklager Lise Dyrby Nielsen mente. Anklageren pegede på, at det var skærpende omstændigheder, at det stod på over en periode den pågældende dag, og at manden havde forhindret hende i at forlade stedet.

- Så er det særligt skærpende omstændigheder, at han truede med knive, lød det fra anklageren, som mente, at straffen mindst skulle være tre år og tre måneder.

Forsvareren var lige under tre års fængsel og pegede blandt andet på, at de to tidligere havde boet sammen, og at det skulle have indflydelse på straffen. Det så domsmandsretten dog bort fra og lagde vægt på voldtægtens grovhed, hvor der blev truet med knive.

Annonce

Nægtede sig skyldig

Den 41-årige har hele vejen nægtet sig skyldig i anklagerne. Han forklarede i retten, at hun var ude på at straffe ham, men han valgte at modtage dommen.

Den 41-årige har været varetægtsfængslet siden anholdelsen 6. august 2020, og det skal han af hensyn til retssikkerheden fortsætte med, indtil han kan begynde afsoningen i et fængsel.

Den dømte skal desuden betale 103.300 kroner i erstatning til den 24-årige.

Avisen nævner normalt navnet på den dømte, hvis der er tale om en ubetinget fængselsstraf på et år eller mere. I dette tilfælde er navnet udeladt af hensyn til unødige krænkelser af ekskæresten. 

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce