Annonce
Nyborg

Voldspillet gør klar til vinterforestilling: Inviterer til audition på en bomstærk pige

Her fra Nyborg Voldspils vinterforestilling sidste år "Jul på slottet", der var en stor succes. I år bliver det stykket "Pippi", der spilles på scenen i Slotsmøllen. FOTO: Birgitte Carol Heiberg

Voldspillets sommerforestilling er ikke færdig, før planlægning og audition til årets vinterforestilling er gået i gang. En tilladelse til nyfortolkning af stykket, gør årets forestilling ganske særlig.

Nyborg: Sommerforestillingen "Singin in the rain" er ikke engang færdig, inden Nyborg Voldspil er videre med næste forestilling. For til vinter lukker teatret endnu engang dørene op for en historie, som mange har kær.

Årets vinterforestillingen i den gamle slotsmølle bliver nemlig "Pippi" - en klassiker af Astrid Lindgrens om den bomstærke og frække pige med knaldrød hår og fregner.

- Astrid Lindgrens univers er jo dejligt at arbejde i, og det er jo en sjov historie med mange spændende karakterer i, forklarer formand Jesper Bech Madsen om valget af "Pippi" som vinterforestilling.

Stykket instrueres af skuespiller Jesper Dupont, der også instruerede sidste års vinterforestilling "Jul på slottet".

- Vi har været glade for samarbejdet med Jesper sidste år, som jo er en lokal, der er flyttet tilbage til byen, som har vist en stor interesse for stedet, siger formanden.

Annonce

Nyt manuskript

Sidste års vinterforestilling i Slotsmøllen var en stor succes med udsolgt næsten hver aften.

- Jeg tror, det for mange familier er blevet tradition at komme og se vinterstykket, derfor er det også vigtigt, at vi vælger en forestilling, der peger i retning af familie-stemning, siger Jesper Bech Madsen.

Selvom der endnu er lang tid til stykket spiller, er der allerede solgt til flere fulde forestillinger.

- Man kan sige, at det er en forestillingen, der sælger sig selv, siger Jesper Bech Madsen i al beskedenhed.

Men hvad der er ganske særligt ved årets vinterforestilling, er, at instruktør Jesper Dupont har fået lov til at skrive Pippi-manuskriptet om. Der findes forskellige danske udgaver af Pippi-forestillingen - nogle fra sidst i 1970'erne og sangeren Sebastian har også haft lavet en udgave af Astrid Lindgrens frække karakter.

- Vi kunne vælge Sebastians forestilling, men så skulle vi have hans musik til, og vi ville gerne kunne bruge noget af den gamle musik til Pippi også, siger Jesper Bech Madsen.

Så Nyborg Voldspil søgte om tilladelse hos Nordiska, hvor instruktøren nu har fået lov til at lave en nyfortolkning og ny oversættelse af Pippi Langstrømpe.

Audition lige om hjørnet

Men inden forestillingen kan rulle skal rollerne først besættes. Derfor inviterer Nyborg Voldspil til audition for alle, der har lyst til at være med på scenen. Det sker den 14. og den 16. august. Der skal bruges børn fra 10 års alderen, unge samt voksne til forestillingen.

Ved audition skal der læres en lille koreografi, der skal synges en sang fra forestillingen og spilles en scene. Voldspillet gør klart, at de leder efter udtryk, glimt i øjnene og spilleglæde.

Så er der en Pippi eller måske en Tommy eller Annika gemt i dig, så kan der læses mere om auditionen på Voldspillets hjemmeside her.

Prøverne starter 3. september og "Pippi" har premiere den 9. november 2018 og vil spille frem til 9. december.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce