Annonce
Nyborg

Voldspillet gør klar til vinterforestilling: Inviterer til audition på en bomstærk pige

Her fra Nyborg Voldspils vinterforestilling sidste år "Jul på slottet", der var en stor succes. I år bliver det stykket "Pippi", der spilles på scenen i Slotsmøllen. FOTO: Birgitte Carol Heiberg

Voldspillets sommerforestilling er ikke færdig, før planlægning og audition til årets vinterforestilling er gået i gang. En tilladelse til nyfortolkning af stykket, gør årets forestilling ganske særlig.

Nyborg: Sommerforestillingen "Singin in the rain" er ikke engang færdig, inden Nyborg Voldspil er videre med næste forestilling. For til vinter lukker teatret endnu engang dørene op for en historie, som mange har kær.

Årets vinterforestillingen i den gamle slotsmølle bliver nemlig "Pippi" - en klassiker af Astrid Lindgrens om den bomstærke og frække pige med knaldrød hår og fregner.

- Astrid Lindgrens univers er jo dejligt at arbejde i, og det er jo en sjov historie med mange spændende karakterer i, forklarer formand Jesper Bech Madsen om valget af "Pippi" som vinterforestilling.

Stykket instrueres af skuespiller Jesper Dupont, der også instruerede sidste års vinterforestilling "Jul på slottet".

- Vi har været glade for samarbejdet med Jesper sidste år, som jo er en lokal, der er flyttet tilbage til byen, som har vist en stor interesse for stedet, siger formanden.

Annonce

Nyt manuskript

Sidste års vinterforestilling i Slotsmøllen var en stor succes med udsolgt næsten hver aften.

- Jeg tror, det for mange familier er blevet tradition at komme og se vinterstykket, derfor er det også vigtigt, at vi vælger en forestilling, der peger i retning af familie-stemning, siger Jesper Bech Madsen.

Selvom der endnu er lang tid til stykket spiller, er der allerede solgt til flere fulde forestillinger.

- Man kan sige, at det er en forestillingen, der sælger sig selv, siger Jesper Bech Madsen i al beskedenhed.

Men hvad der er ganske særligt ved årets vinterforestilling, er, at instruktør Jesper Dupont har fået lov til at skrive Pippi-manuskriptet om. Der findes forskellige danske udgaver af Pippi-forestillingen - nogle fra sidst i 1970'erne og sangeren Sebastian har også haft lavet en udgave af Astrid Lindgrens frække karakter.

- Vi kunne vælge Sebastians forestilling, men så skulle vi have hans musik til, og vi ville gerne kunne bruge noget af den gamle musik til Pippi også, siger Jesper Bech Madsen.

Så Nyborg Voldspil søgte om tilladelse hos Nordiska, hvor instruktøren nu har fået lov til at lave en nyfortolkning og ny oversættelse af Pippi Langstrømpe.

Audition lige om hjørnet

Men inden forestillingen kan rulle skal rollerne først besættes. Derfor inviterer Nyborg Voldspil til audition for alle, der har lyst til at være med på scenen. Det sker den 14. og den 16. august. Der skal bruges børn fra 10 års alderen, unge samt voksne til forestillingen.

Ved audition skal der læres en lille koreografi, der skal synges en sang fra forestillingen og spilles en scene. Voldspillet gør klart, at de leder efter udtryk, glimt i øjnene og spilleglæde.

Så er der en Pippi eller måske en Tommy eller Annika gemt i dig, så kan der læses mere om auditionen på Voldspillets hjemmeside her.

Prøverne starter 3. september og "Pippi" har premiere den 9. november 2018 og vil spille frem til 9. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce