Annonce
Nyborg

Voldspillet aflyser Peters Jul

De medvirkende har haft travlt med at øve til årets vinterforestilling. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Nye corona-retningslinjer tvinger forening til at droppe årets forestilling, der skulle have haft premiere om cirka en uge. Voldspillets formand undrer sig over meldinger fra ministeriet.
Annonce

Nyborg: Replikkerne sad på rygraden. Kostumerne og scenografien var færdig. Der blev øvet med mundbind. Og der var ved at blive gjort klar til at tage imod publikum på en corona-sikker måde.

Alligevel ser Nyborg Voldspil sig nu nødsaget til at aflyse årets vinterforestilling, "Peters Jul", der skulle have haft premiere fredag den 6. november på Slotsmøllen i Nyborg.

- Da myndighederne i fredags indførte strengere restriktioner for at få bugt med Covid-19, hed det sig, at kulturen gik fri. Men nu har en præcisering hos Kulturministeriet vist, at Nyborg Voldspils skuespillere også er omfattet af forsamlingsforbuddet på de maksimale 10 personer. Og med 23 medvirkende på scenen kan vi derfor ikke leve op til de gældende restriktioner, skriver Nyborg Voldspil i en pressemeddelelse.

- Det er simpelthen så ærgerligt og frygteligt trist, at vi må træffe denne beslutning. Vi er en uge fra at skulle have publikum på første gang, og vi har alle knoklet løs i flere måneder, og nu stod vi med en næsten færdig forestilling, tilføjer voldspillets formand, Jesper Bech Madsen, i en mail til Fyens Stiftstidende.

- Som forening er det vigtigt, at vi lever op til de regler og retningslinjer der udmeldes og udviser ordentlighed. Derfor er der heller ingen tvivl om, at den beslutning, vi her i aften har truffet, er den rigtige, som verden ser ud lige nu, selvom det er smerteligt for alle os, der har brugt så meget energi og hjerteblod på at lave denne forestilling, tilføjer han i mailen.

I den officielle pressemeddelelse undrer han sig dog over den nye melding fra ministeriet, fordi myndighederne har understreget, at de nye restriktioner ikke skulle gå ud over børnene.

- Men det her rammer lige præcis børn og unge – både dem der er på scenen, og dem der har det som tradition at skulle se Nyborg Voldspils familieforestilling. Lige nu virker det som om, at kultur kun er for professionelle aktører og ikke for amatørteatre som Nyborg Voldspil, udtaler Jesper Bech Madsen.

Alle, der har købt billet til forestillingen, kan enten får overført deres billet til næste år eller få pengene tilbage. I løbet af den kommende tid vil alle billetkøbere blive kontaktet, så ingen går forgæves, lover Nyborg Voldspil.

De medvirkendes store indsats vil i øvrigt ikke være helt spildt. Voldspillet har nemlig besluttet, at man udskyder "Peters Jul" til næste år, så alle deltagerne er med igen, hvis de ønsker det. Scenen, regiet, kostumer m.m. bliver desuden pakket ned og gemt til næste jul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Fyn

Smitten i Odense tager endnu et hop: Indlæggelsestallene på OUH er stadig stabile

Annonce