Annonce
Nyborg

Voldspillere trodsede voldsom regn og torden

Deltagerne i årets forestilling på volden fik besked på at passe ekstra godt på for at undgå uheld på scenen. Billedet her er taget fra premieren tidligere på sommeren, hvor vejret var et helt andet. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.

Forestillingen "Singin' In The Rain" levede for alvor op til sin titel torsdag aften.

Nyborg: The show must go on, lyder et kendt motto i underholdningsbranchen. Og deltagerne i årets sommerforestilling på Nyborg Voldspil "Singin' In The Rain" valgte da også at synge og danse videre, selv om regnen begyndte at sile ned cirka 20 minutter inde i anden akt.

- Vi er et friluftsteater, og regn er en faktor, som vi er nødt til at kalkulere med. De medvirkende på scenen fik dog at vide, at de skulle passe ekstra godt på, og måske var deres bevægelser også lidt mere stive af samme grund, fortæller foreningens formand Jesper Bech Madsen.

Torsdag aften nøjedes det dog ikke med at regne. Et kraftigt tordenvej med tilhørende lyn truede en overgang med at sætte en stopper for løjerne.

- Lyn og torden er langt mere alvorligt, fordi det kan ramme de elektriske installationer og i det hele taget være til fare. Derfor sad vi minut for minut og talte, hvor langt der var imellem bragene. Heldigvis drev uvejret længere og længere væk. Derfor vurderede vi, at det var forsvarligt at fortsætte, siger Jesper Bech Madsen.

Paradoksalt nok var det ikke desto mindre nødvendigt at tænde for forestillingens eget sprinkleranlæg i slutningen af første akt, hvor hovedrolleindehaveren Anton Lambert, der spiller Don Lockwood, skal foretage sin obligatoriske dans i regnen. På det tidspunkt var uvejret nemlig ikke for alvor brudt ud.

Mens Nyborg Voldspil altså slap med skrækken, var man knap så heldig i Frøbjerg, hvor der var premiere på årets sommerforestilling. Her var man nødt til at aflyse fem minutter inde i anden akt, oplyser Jesper Bech Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce