Annonce
Nyborg

Voldspillere overvejer vagter og overvågning

I 2007 var Nyborg Voldspil også plaget af hærværk, da musikernes pavillon brændte ned. Branden var efter alt at dømme påsat. Arkivfoto: Carsten Bundgaard.

Ingen mulighed for hegn rundt om Nyborg Voldspils scene. Teatret overvejer andre muligheder for at beskytte scenografien mod hærværk imens Singin' in the Rain spilles.

Nyborg: Natten til torsdag var den gal igen på Nyborg Vold: Hærværksmænd var forbi og væltede et kæmpe skilt, smed borde i voldgraven og smadrede et spejl. Og det er langt fra første gang, voldspillerne er plaget af hærværk i de perioder, hvor scene, stole og alt muligt andet er stillet op til årets store forestilling på volden.

- Vi er meget sårbare i denne periode, og vi lever på folks goodwill, for vi har ikke mulighed for fysisk at skærme vores ting af på volden, siger formanden for Nyborg Voldspil, Jesper Bech Madsen.

Men selv om det er svært at gøre noget, vil Nyborg Voldspil alligevel forsøge at beskytte sin scene og så videre i de uger, hvor Singin' in the Rain er på plakaten.

- Vi overvejer nu flere forskellige muligheder, siger Jesper Bech Madsen. Konkret arbejder vi på at sætte lys op, der tænder, når nogen er i området, og samtidig undersøger vi muligheden for videoovervågning.

- Vi vi også undersøge, hvad det koster at få hjælp af et professionelt vagt-firma og tidligere har vi haft nogle af vore egne folk til at overnatte på volden, for at passe på. Men den sidste mulighed er jo ikke uden problemer, og vi skal ikke udsætte nogen for fare og risiko.

Nyborg Voldspil har i mange årtier spillet på en udendørs scene på Nyborg Vold, hvor der er offentlig adgang til det hele. Og enkelte år er det gået rigtig galt. I 2006 blev der stjålet dyre musikinstrumenter fra orkestrets pavillon og en bil blev kørt ind i scenekanten. Året efter gik det endnu værre, da musik-pavillonen brændte ned. Alt tydede på, at branden var påsat. Da branden raserede musikernes pavillon, var årets forestilling slut, og selve scenografien fjernet, så det fik ikke indflydelse på forestillingen, der i øvrigt var noget utraditionel det år, nemlig musicalen, Cabaret.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Stort internationalt handelsfirma vil rive iøjnefaldende skorsten ved gammelt sindssygehospital ned: - Den begynder at blive farlig

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Jeanette Sandberg om SF-kollegas exit: - Det er urimeligt overfor vælgerne, at Mulle hiver sit mandat ud af partiet

Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Odense

Naboer vidste bedre end kommunen - uønsket endestation droppet: - Det kunne vi godt have fortalt dem

Erhverv For abonnenter

Fynsk vognmandsfirma siger dagligt nej til kunder: Akut mangel på lastbilchauffører

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Odense For abonnenter

Da rådhustårnet i Odense var i fare for at styrte sammen: En skandale ramte byrådet

GOG For abonnenter

Svingende GOG henter alligevel - igen - et point i topopgør

Odense

Første uheld: Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Odense

Slut med soft opening: Nu åbner børneuniverset Ville Vau, og det nye H.C. Andersens Hus er i fulde omdrejninger

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Annonce