Annonce
Nyborg

Voldspillere overvejer vagter og overvågning

I 2007 var Nyborg Voldspil også plaget af hærværk, da musikernes pavillon brændte ned. Branden var efter alt at dømme påsat. Arkivfoto: Carsten Bundgaard.

Ingen mulighed for hegn rundt om Nyborg Voldspils scene. Teatret overvejer andre muligheder for at beskytte scenografien mod hærværk imens Singin' in the Rain spilles.

Nyborg: Natten til torsdag var den gal igen på Nyborg Vold: Hærværksmænd var forbi og væltede et kæmpe skilt, smed borde i voldgraven og smadrede et spejl. Og det er langt fra første gang, voldspillerne er plaget af hærværk i de perioder, hvor scene, stole og alt muligt andet er stillet op til årets store forestilling på volden.

- Vi er meget sårbare i denne periode, og vi lever på folks goodwill, for vi har ikke mulighed for fysisk at skærme vores ting af på volden, siger formanden for Nyborg Voldspil, Jesper Bech Madsen.

Men selv om det er svært at gøre noget, vil Nyborg Voldspil alligevel forsøge at beskytte sin scene og så videre i de uger, hvor Singin' in the Rain er på plakaten.

- Vi overvejer nu flere forskellige muligheder, siger Jesper Bech Madsen. Konkret arbejder vi på at sætte lys op, der tænder, når nogen er i området, og samtidig undersøger vi muligheden for videoovervågning.

- Vi vi også undersøge, hvad det koster at få hjælp af et professionelt vagt-firma og tidligere har vi haft nogle af vore egne folk til at overnatte på volden, for at passe på. Men den sidste mulighed er jo ikke uden problemer, og vi skal ikke udsætte nogen for fare og risiko.

Nyborg Voldspil har i mange årtier spillet på en udendørs scene på Nyborg Vold, hvor der er offentlig adgang til det hele. Og enkelte år er det gået rigtig galt. I 2006 blev der stjålet dyre musikinstrumenter fra orkestrets pavillon og en bil blev kørt ind i scenekanten. Året efter gik det endnu værre, da musik-pavillonen brændte ned. Alt tydede på, at branden var påsat. Da branden raserede musikernes pavillon, var årets forestilling slut, og selve scenografien fjernet, så det fik ikke indflydelse på forestillingen, der i øvrigt var noget utraditionel det år, nemlig musicalen, Cabaret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce