Annonce
Sydfyn

Voldsomt uheld: Parkeret bil blev skubbet 13 meter

Den sorte BMW stod lørdag formiddag stadig på Christiansvej efter aftenens uheld. Foto: Maja Julskjær

Svendborg: Det gik helt galt, da en 19-årig mand fra Skårup fredag klokken 19.30 mistede herredømmet over en sort BMW på Christiansvej i Svendborg.

Den unge mand kom kørende mod øst og kom tilsyneladende i slinger, efter at han havde kørt gennem en chikane midt på vejen. Han påkørte herefter en parkeret bil, en stensætning og en lysmast.

- Den parkerede bil blev skubbet godt og vel 13 meter, fortæller Lars Thede, vagtchef ved Fyns Politi.

Føreren blev efter uheldet testet for spirituskørsel, men han var ikke påvirket. Både den 19-årige og en passager i bilen slap ifølge politiet fra uheldet uden personskade. Til gengæld har begge biler fået alvorlige skader./gru

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce