Annonce
Faaborg-Midtfyn

To biler i voldsomt sammenstød: To personer på sygehuset

Der skete betydelige materielle skader på de to biler, der stødte sammen i krydset ved Brønnersvej og Sundvejen i Faaborg. Foto: Palle Søby

Faaborg: To biler var impliceret i et voldsomt trafikuheld på Sundvejen i Faaborg fredag lidt før klokken 18.

Uheldet skete i krydset, hvor Brønnersvej munder ud i Sundvejen. Ifølge indsatsleder Kim Skovlund, Beredskab Fyn, kom den ene bil kørende fra Brønnersvej og kørte ud på Sundvejen, hvor den ramte ind i siden på en bil, der kørte på Sundvejen i sydlig retning.

Tre ambulancer og en lægebil kom til uheldsstedet, og en overgang afspærrede politiet krydset, mens der blev ryddet op.

Vagtchefen ved Fyns Politi fortalte fredag klokken 21, at to personer var kørt til sygehuset på baggrund af klager om rygsmerter, men at der ikke var detaljer om alder eller køn. Vagtchefen tilføjede desuden den information, at der formodentlig var tale om spirituskørsel.

For beredskabet blev det en særdeles hektisk eftermiddag og aften. Sidst på eftermiddagen skete der også et olieudslip på Shell-tanken på Assensvej, hvor 200-300 liter fyringsolie ved et uheld løb ud i kloakken.

- Vi var endnu ikke færdige med olieudslippet på Shell-tanken, da vi blev kaldt herud. Nu har vi ryddet op her ved uheldet, og så kører vi tilbage og fortsætter på Shell-tanken, sagde Kim Skovlund ved 19-tiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce