Annonce
Odense

Voldsomt knivopgør i Vollsmose: 24-årig og 44-årig fængslet for at have stukket hinanden

Knivopgøret fandt sted kort før midnat, hvor en 24-årig og en 44-årig mand havde stukket hinanden. Den 44-årige er fortsat indlagt på hospitalet og blev derfor varetægtsfængslet uden fremmøde i retten. Foto: Local Eyes
En 24-årig mand og en 44-årig mand blev tirsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør, efter de havde stukket hinanden i Birkeparken i Vollsmose. Den 24-årige er tidligere sat i forbindelse med bandemiljøet og har været tiltalt i en skudsag fra Vollsmose, hvor han endte med at blive frifundet.

Odense: En 24-årig mand mødte tirsdag eftermiddag op i Retten i Odense med et drop i hånden og i tøj, han ikke selv havde udvalgt og fik her opretholdt sin anholdelse i tre gange 24 timer, mens en 44-årig mand, der var endnu værre tilredt efter et dramatisk knivstikkeri i Vollsmose og derfor ikke selv kunne møde op i retten, blev varetægtsfængslet frem til 18. maj.

- Så snart den 44-årige er frisk nok til det, skal han også fremstilles i grundlovsforhør, sagde anklager Klaus Lauridsen, der mødte op i retten med en enorm bunke papirer på flere hundrede sider, som han omdelte til dommeren og de to forsvarsadvokater.

Og da han efterfølgende læste sigtelsen op, fremgik det, at de to mænd havde stukket hinanden i forbindelse med den voldsomme konflikt, der fandt sted omkring midnat mellem mandag og tirsdag i Birkeparken i Vollsmose.

Annonce

Mens den indlagte 44-årige mand blev sigtet for at have stukket den 24-årige mand en enkelt gang, havde den 24-årige – ifølge sigtelsen – tildelt den 44-årige flere knivstik forskellige steder på kroppen.

Begge blev dog sigtet for brud på straffelovens §245, der handler om legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter.

En mand på fri fod

Allerede før eftermiddagens grundlovsforhør gik i gang, stod det klart, at der kunne være tale om flere gerningsmænd. Og det blev efterfølgende bekræftet, da anklager Klaus Lauridsen uddybede sin begrundelse for, at dørene skulle lukkes for pressen og offentligheden, efter at sigtelsen var blevet læst op.

- Jeg kan sige, at det handler om, at der fortsat er en gerningsmand på fri fod, sagde han, før dommeren valgte at erklære sig enig og sendte pressen udenfor.

Før det skete, havde den 24-åriges forsvarsadvokat fortalt, at hans klient gerne svarede på spørgsmål i sagen, og at han nægtede sig skyldig.

Men dommeren fandt altså, at der i hvert fald i første omgang var grundlag for at opretholde anholdelsen af den 24-årige i tre døgn og varetægtsfængsle den 44-årige frem til 18. maj.

Annonce

Kendt fra tidligere skudsag

Knivstikkeriet foregik foran Birkeparken 74 i Vollsmose og skete efter en aften, hvor politiet flere gange var blevet kaldt til forskellige dele af området. Samtidigt er det mindre end en uge siden, at politiet måtte møde talstærkt op i bydelen, efter der var blevet affyret flere skud.

Ifølge Fyens Stiftstidendes oplysninger var den 44-årige mand i kritisk tilstand i forbindelse med knivstikkeriet, der udløste så meget tumult, at politiet måtte bruge peberspray for at holde de stridende parter fra hinanden.

Fyns Politi har dog valgt at holde kortene ekstremt tæt til kroppen og ønsker blandt andet ikke at svare på, om episoden har relation til den konflikt i bandemiljøet, som har ulmet i en længere periode.

Det står dog fast, at den 24-årige mand, der nu er varetægtsfængslet, flere gange er blevet sat i forbindelse med den ene af de grupperinger i Odense, som er i konflikt med hinanden – nærmere betegnet Vollsmose-gruppen. Og som anklagerens store bunke papirer under tirsdagens grundlovsforhør måske vidnede om, er det ikke første gang, at han sidder på anklagebænken.

I slutningen af 2019 var han og fire andre mænd således tiltalt for et skyderi på Bøgetorvet mod en far og dennes søn på blot fire år. Dengang blev han dog frifundet sammen de andre fire, hvoraf den ene nu sidder varetægtsfængslet for medvirken til drabet på Abdinur Mohamed Ismail.

Annonce

Visitationszone

Som følge af knivstikkeriet og den uro, der var i området natten til tirsdag, valgte Fyns Politi tirsdag kl. 19 at indføre visitationszone i Vollsmose og dele af Korsløkke.

- Det er på ingen måde i orden, at der er ganske få borgere i Vollsmose, som ikke kan finde ud af, at besiddelse og anvendelse af våben under enhver form er helt og aldeles uacceptabelt. Tirsdag aften blev to personer stukket ned, siger Arne Gram, politidirektør hos Fyns Politi.

Visitationszonen gælder foreløbig frem til 4. maj kl. 19.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Sif og Andreas er landmænd på en ny måde: 2000 medlemmer ejer gården og de vil give mere til jorden, end de tager

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter 16 måneders ventetid: Klage afvist – grønt lys til luksusboliger på havnen

Erhverv For abonnenter

Nye tilladelser på plads i næste uge: Facebook kan udvide, når de vil

Odense

Helt centralt i Odense: 91 nye ungdomsboliger er klar til udlejning med indflytning 1. juni

Nyborg

Ny butikskæde i gamle lokaler: Else og Bent Erik stod klar i silende regn

Fyn

Vicedirektør om kørekort-kaos: Det er kommet bag på os

Navne For abonnenter

Sagkundskaben erklærede ved fødslen: - Ham dér, han kommer ikke! Først over 99 år senere døde Svend Ejner Frederiksen

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Sport

Middelfart mod topholdet: Nej til bade-bold

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mathias forsyner Odenses finere restauranter med unikke urter og grønt: Nu vil han også sælge grøntsagskasser

Fyn

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Odense

Flere afgange aflyses resten af dagen: Store forsinkelser i togtrafikken på Fyn og i Jylland

Odense For abonnenter

Mystiske bilag for mere end en halv million: Bestyrelsesmedlemmer fra kolonihaveforening anmeldt for svindel

Odense For abonnenter

Byvandreren finder på forrykt vis en charme ved disse regnfulde dage

Annonce