Annonce
Odense

Efter voldsom udvikling i smittetallene i Vollsmose: Borgmester finder det nødvendigt at lukke skoler ned

Først på ugen indkaldte borgmester Peter Rahbæk Juel til pressemøde om den stigende smitte i Odense Kommune. Nu har udbredt covid-19 smitte i Vollsmose ført til, at bydelen skoler lukker ned. Dermed er alle skoleelever atter hjemsendt. Foto: Michael Bager
Udviklingen i smittetallene er den seneste uge gået i den forkerte retning i Odense. Det ser man især i Vollsmose, hvor incidenstallet er nået langt op over 700. Derfor intensiverer man indsatsen i området, og sender folkeskoleeleverne hjem. Igen.

Odense/Vollsmose: Folkeskolerne i Vollsmose lukker igen fra på mandag, og det betyder, at de yngste elever, som ellers havde fundet tilbage til klasseværelserne på Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen, endnu engang skal undervises hjemmefra.

Sådan lyder udmeldingen fra Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S), og det sker ovenpå den seneste uges negative udvikling i smittetallene i hele Odense Kommune.

De seneste syv dages incidenstal - tallene der viser hvor mange smittede der de seneste syv dage er per 100.000 indbyggere - viser, at stigningen i Odense Kommune er steget fra 79 lørdag den 20. februar til 112,7 fredag den 26. februar.

Annonce

I Vollsmose, hvor smittestigningen lige nu er endnu voldsommere, er tallet steget fra 535,9 til 710,9 i samme periode.

Mandag eftermiddag trådte Peter Rahbæk Juel ud på Flakhaven foran Odense Rådhus på et pressemøde, hvor han advarede om udviklingen i Odense Kommune, der minder om den udvikling man så i Kolding Kommune i sidste uge, hvor smitten steg voldsomt.

Skolelukninger efter stigende smittetal

Derfor er Peter Rahbæk Juel heller ikke en borgmester, der tør sænke skuldrene, på trods af at incidenstallene for både Odense og Vollsmose er faldet en smule siden torsdag.

- Vi har fulgt situationen tæt. Over weekenden og i starten af ugen begyndte smitten i Odense at stige, og vi kunne se, at et forholdsvist stort antal af de smittede er i Vollsmose, hvor smittetallet er rigtig højt. Det er faldet siden i går, men det betyder ikke, at vi på nogen måde ligger på den lade side, fortæller han og forklarer, at skolelukningerne i Vollsmose blandt andet sker på baggrund af, at man har set smitte på skolerne.

- Vi lukker begge skoler fra mandag midlertidigt, og så genåbner vi igen, når der er et fuldstændigt overblik over situationen, og der ikke længere er smitte på skolerne. Vi holder også øje med dagtilbuddene i området, men der har endnu ikke været grundt til at skride yderligere ind med nedlukninger.

Annonce

Stigningen er set før

I november havde man en lignende situation i især Vollsmose, hvor incidenstallet steg voldsomt inden for en kort periode. Her nåede tallet op over 1000.

Dengang intensiverede man indsatsen, blandt andet ved at udsende videomateriale på forskellige sprog og øge indsatsen fra SSP Gadeplan og Fyns Politi på de forskellige samlingssteder i og omkring Vollsmose.

- Hvorfor ser vi igen den voldsomme stigning i antallet af smittede med coronavirus i Vollsmose?

- Vi ved, at områder hvor der bor mange mennesker tæt sammen, og hvor der er mange mennesker per bolig, der har smitten meget bedre vilkår for at sprede sig. Den britiske mutation breder sig endnu hurtigere, og det gør situationen endnu mere sårbar. Det er det, der sker her, hvor vi ser at smitten breder sig fra relation til relation og fra bolig til bolig, siger Peter Rahbek Juel og fortsætter:

- Vi har nedsat en særlig taskforce for Vollsmose og vi har gode erfaringer med at trække på netværk og ambassadører i området, der hjælper med at brede budskabet om, hvad der er klogt at gøre. Også på forskellige sprog, så det kommer ud til folk, der ellers selv har svært ved at opsøge informationerne. Alt det har vi aktiveret, og for en sikkerheds skyld lukker vi også skolerne ned.

- Hvorfor blusser smitten op igen, når der også allerede i november blev indført en række tiltag?

- Dengang formåede man at få begrænset smitten. Vi ved, at corona kommer i bølger, så når den bølger op, skal vi skrue op for vores indsatser, så vi kan knække kurven. Det har vi erfaring med at vi kan gøre, med de kræfter der findes i Vollsmose.

Annonce

Sniger sig forbi Kolding-tendensen

På trods af det stigende smittetal ser det ifølge Peter Rahbek Juel ud til, at Odense Kommune sniger sig uden om en situation lignende den man havde i Kolding i sidste uge.

- Vi er meget optaget af ikke at ramme det vi har kaldt Kolding-kurven, hvor det pludselig eksplodere med den aggressive mutation, som vi ved, er her i byen. Det ser dog foreløbig ud til, at udviklingen i smittetallene i Odense ikke følger den eksplosivitet vi så i Kolding. Det er umiddelbart godt, og det tilskriver jeg, at odenseanerne i høj grad er gode til at passe på hinanden.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Se nødråbs-videoen: Charlotte og Agge var nogle af de første på stedet efter alvorlig trafikulykke

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

De blev kaldt bindegale, fordi de troede på det: Nu får de stor hæder for at redde historisk kro

Erhverv For abonnenter

Cannabisfirma tabte mere end 60 mio.: -Alt går efter planen

Kerteminde

Ulla vil gerne have læst højt og gå en tur: Ny idé skal få flere til at arbejde på plejehjemmene

Erhverv

Travlt igen efter forsinkelser: Flere ingeniører skal designe skibe og værfter i Odense

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Assens For abonnenter

Efter SF-drama får toppolitikeren Pia helt nye arbejdsopgaver: - Jeg har gjort mig en masse tanker om noget, jeg ikke skal lave

Navne For abonnenter

Genåbnet vinbar, ny cheftræner og fynsk skuespiller-baby

Fyn

OUH tæller op: Har endnu ikke overblik over konsekvenserne af sygeplejerskernes kollektive opsigelsesdag

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Odense

200.000 klar til fordeling: Afstemning på Bakkegården

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Lad os få ren besked om letbanens problemer - letbanen har brug for medvind

Nyborg

Stemmesluger blev formand for seniorrådet: - Det er jeg faktisk meget stolt af

Annonce