Annonce
Nyborg

Voldsom udrykning i Nyborg: Ild i Holckenhavns køkken

Genrefotos af Beredskab Fyn. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Lørdag eftermiddag rykkede hele beredskabet ud, da Holckenhavn Slot havde slået alarm om brand.

Holckenhavn: Klokken 14.30 lørdag eftermiddag var der voldsom udrykning gennem og ud af Nyborg by.

Holckenhavn Slot, der ligger syd for Nyborg, ringede 112, da der var ild i deres industrikøkken, hvor en gryde var blevet efterladt med olie i. Kogeblusset var formentlig ikke blevet slukket, og olien, var blevet så varm, at der gik ild i den.

Køkkenet var i brug, da der, som i mange andre weekender, blev afholdt bryllup. Der var tre tjenere og køkkenpersonale, da det brændte. De slog hurtigt alarm, men forsøgte herefter selv at slukke ilden. Først ved hjælp af et brandtæppe, men uden held. Derefter med en Co2-slukker.

Det lykkedes køkkenpersonalet at slukke branden, inden brandvæsnet kom ud på stedet.

Da der havde været stor røgudvikling, blev de tre personer tjekket hos folkene i ambulancen og lægebilen. Det viste sig dog, at de var okay og de blev ikke taget med til yderligere undersøgelser.

- Så det endte lykkeligt, og de klarede det hele selv. Og bryllupsfesten kan fortsætte, fortæller indsatsleder ved Beredskab Fyn Jesper Domar Rossen.

Annonce

Videre forløb

Beredskabet har dog pillet al ventilation ud samt emhætten for at sikre, at der ikke kan udvikle sig brand deri.

- En emhætte er for eksempelvis meget fedt belagt og man kan risikere, at ilden får fat deri, så det er vigtigt, vi får det tjekket, siger indsatslederen.

Deres videre opgave er nu at få ventileret godt ud og herefter skal det undersøges, om der er kommet yderligere skader i industrikøkkenet.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce