Annonce
Nyborg

Voldsom udrykning i Nyborg: Ild i Holckenhavns køkken

Genrefotos af Beredskab Fyn. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Lørdag eftermiddag rykkede hele beredskabet ud, da Holckenhavn Slot havde slået alarm om brand.

Holckenhavn: Klokken 14.30 lørdag eftermiddag var der voldsom udrykning gennem og ud af Nyborg by.

Holckenhavn Slot, der ligger syd for Nyborg, ringede 112, da der var ild i deres industrikøkken, hvor en gryde var blevet efterladt med olie i. Kogeblusset var formentlig ikke blevet slukket, og olien, var blevet så varm, at der gik ild i den.

Køkkenet var i brug, da der, som i mange andre weekender, blev afholdt bryllup. Der var tre tjenere og køkkenpersonale, da det brændte. De slog hurtigt alarm, men forsøgte herefter selv at slukke ilden. Først ved hjælp af et brandtæppe, men uden held. Derefter med en Co2-slukker.

Det lykkedes køkkenpersonalet at slukke branden, inden brandvæsnet kom ud på stedet.

Da der havde været stor røgudvikling, blev de tre personer tjekket hos folkene i ambulancen og lægebilen. Det viste sig dog, at de var okay og de blev ikke taget med til yderligere undersøgelser.

- Så det endte lykkeligt, og de klarede det hele selv. Og bryllupsfesten kan fortsætte, fortæller indsatsleder ved Beredskab Fyn Jesper Domar Rossen.

Annonce

Videre forløb

Beredskabet har dog pillet al ventilation ud samt emhætten for at sikre, at der ikke kan udvikle sig brand deri.

- En emhætte er for eksempelvis meget fedt belagt og man kan risikere, at ilden får fat deri, så det er vigtigt, vi får det tjekket, siger indsatslederen.

Deres videre opgave er nu at få ventileret godt ud og herefter skal det undersøges, om der er kommet yderligere skader i industrikøkkenet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce