Annonce
Middelfart

Voldsom regn sår tvivl om sæsonstart på kommunens fodboldbaner

Middelfart Kommune har informeret fodboldklubberne om, at de kommunale græsbaner formentlig vil være for våde til at kunne tages i brug ved sæsonstart. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Middelfart Kommune har informeret fodboldklubberne om, at græsbanerne formentlig ikke bliver brugbare til sæsonstart i april.

Nordvestfyn: Februar 2020 vil blive husket som der, hvor Danmark på det nærmeste regnede væk. De store vandmængder har gjort marker til vandhuller, men også fodboldbanerne i Middelfart Kommune er under pres.

Græstæpperne på de nordvestfynske idrætsanlæg er så våde, at kommunen har valgt at informere foreningerne om, at kommunens baner nok ikke vil blive åbnet til brug 1. april, som de plejer.

Peter Wamberg, læring, kultur og fritidschef i Middelfart Kommune, fortæller, at det er en forebyggende foranstaltning af hensyn til græsbanernes beskaffenhed. For drivvåde græsbaner kan blive ødelagt, hvis de bliver brugt. Det vil man gerne undgå, og derfor har kommunen valgt at orientere klubberne allerede nu, hvor mange er i gang med at planlægge sæsonen.

- Det er et varsel om, at som tingene ser ud nu, kan det blive nødvendigt at udskyde. Så kan man nå at planlægge efter det eller tage forholdsregler, siger Peter Wamberg.

Fritidschefen understreger, at en længere periode med tørvejr kan ændre banernes tilstand, så de mod forventning kan bruges 1. april, og at kommunen i så fald vil åbne banerne til vanlig tid.

Annonce

Dommermangel kan blive udfordring

En af de klubber, der bliver berørt, hvis græsbanerne ikke kan åbnes 1. april er Strib IF. Klubben har ingen kunstgræsbaner, og er derfor afhængig af at kunne spille på græs.

Klubbens formand Henrik Marinus Pedersen er ikke nervøs endnu, for græsbanerne kan stadig nå at blive klar.

Men ender sæsonstart med at måtte udskydes, vil de kampe, der skal afvikles i DBU-turneringerne, blive presset sammen inden for et kortere tidsrum. Og det kan give udfordringer i forhold til dommere, for dem er der mangel på lige nu.

- I fald sæsonen bliver afkortet, lægges der yderligere pres på dommere, som måske normalt er ude og dømme i weekenderne. Der vil være en del, der måske nødtvungent også skal gøre det midt i ugen. Det kan jo være svært for mange, siger Henrik Marinus Pedersen.

Den vurdering deler Kaj Johansen, der er formand for Nørre Aaby IK og bestyrelsesmedlem hos DBU Fyn. Derfor mener han også, at klubberne i området må rykke sammen i bussen og hjælpe hinanden.

Nørre Aaby IK råder over en 11-mands-stor kunstgræsbane, og Kaj Johansen vil gerne lægge op til en dialog med de andre klubber om, at de eventuelt kan bruge den til kampe.

- Min personlige holdning er, at der ikke er nogen grund til, at vores kunstbane står tom og ikke bliver brugt, hvis man samtidig kunne afvikle nogle af de kampe, som de andre klubber skulle have afviklet. I sådan en situation må vi hjælpe hinanden, siger han.

Har rykket kampe til kunstgræs

Også 2. divisionsklubben Middelfart Boldklub bliver påvirket, hvis banerne ikke når at kunne tages i brug.

Men her har man allerede taget sine forholdsregler. For stadion kan slet ikke nå at blive klar til sæsonstart, fortæller administrerende direktør Søren Godskesen.

- Det betyder bare, at vi spiller på kunstgræs i stedet. Værre er det ikke, siger han.

Middelfart Boldklub spiller første hjemmekamp den 14. marts. Den bliver med sikkerhed spillet på kunstgræs, og det vil formentlig fortsætte indtil et tidspunk i april, fortæller Søren Godskesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Rugby på Fyn

Annonce