Annonce
Odense

Voldsom overreaktion at fyre Ra Ranunkel

Mohamed Suleban, der er formand for Somalisk Ungdom, kalder Ra Ranunkels afgang for selvcensur. Formanden mener, at Ra Ranunkel er modig og fortjener respekt for sine udtalelser. Privatfoto

Beboerne har krav på en forklaring om, hvad der er sket, siger Somalisk Ungdom

Vollsmose: Ra Ranunkels afgang som formand for samarbejdsrådet i Vollsmose lugter af politisk pression.

Det mener formanden for Somalisk Ungdom, Mohamed Suleban:

- Enhver kan se, at hans fratrædelse hænger sammen med hans kontroversielle udtalelser for nylig, som mange har været utilfredse med og har reageret voldsomt på. Det er tydeligt, at han er blevet udsat for et urimeligt pres fra flere sider, og at han er blevet tvunget til at trække sig.

Annonce

Forklaring efterlyses

- Det stiller vi os uforstående over for, siger Mohamed Suleban, som kalder det ”selvcensur” og ”et hårdt slag for ytringsfriheden i rådet”.

- Beboerne i Vollsmose og offentligheden generelt fortjener at få en forklaring på, hvorfor rådet lige pludselig har fået en ny formand. Det er for dårligt, at medlemmerne af rådet ikke kommer med en forklaring, siger formanden for Somalisk Ungdom.

- Ra Ranunkel har ikke forholdt sig tavs, som de andre medlemmer af samarbejdsudvalget, men talt åbent om de problemer, som har været i Vollsmose. Meget af det, han har sagt, er sandt, og det er noget, som mange ikke har villet sige åbent. Vi synes, at han er modig og fortjener al respekt for det - også selv om vi er uenige med ham i, at de her problemer bunder i en etnisk konflikt, siger Mohamed Suleban.

- Jeg kender ham ikke personligt, men på mig virker han som en ildsjæl, der gennem lang tid har ydet en stor indsats for integrationen i Vollsmose. Og det burde han have ros for.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce